Meg som bloggar

Eg erklærer med dette meg sjølv for å vere ein bloggar. Etter nokså mykje om og men har eg teke skrittet. Eg kjenner meg som ein amtør i i proff-ligaen, men det får stå til. Eg lærer vel nok til å framstå som eg har peiling etter kvart. Kanskje også nok til å ha peiling.

Eg eit visst behov for å forklare (overfor meg sjølv) kvifor eg byrjar å blogge.

– For det første fordi det gjer meg høve til å uttrykke meiningar, refleksjonar, idear og påstandar om politiske saker, kultur og samfunn – ja alt mogeleg rart. Eg kan med andre ord ta favoritthobbyen min frå laust prat i sofaen til eit varig liv på nettet.

– For det andre kjem eg i jobben min over mykje interessant stoff – forsking, data, meiningar, opplevingar – som aldri vert formidla. Det når meg i form av eit notat. Kanskje går det aldri vidare. Er stoffet heldig vert det ei fotnote i ei stortingsmelding. Eg trur ein del av dette stoffet kan interessere fleire.

– Eg har dessutan eit visst misjonsbehov. Eg vil gjerne formidle mitt syn på til dømes musikk og politikk – smaken min om du vil – til andre

Difor. Men kvifor ikkje før? Svaret på det spørsmålet er enkelt. Logistikk. Eg har kjempa mot underskog, facebook og blogg for ikkje å bli fanga der. Og då er det naturleg å starte no, med 2 1/2 barn, kone, saab, hus og ein intensjon om å spele fotball to gonger i veka? Nei, sjølvsagt ikkje. Det skuldast berre overmot.

I alle fall; Eg melder frå London, Heathrow at loddet no er kasta. Rubicon er kryssa. Eg er bloggar

19 tanker på “Meg som bloggar

 1. Kjære statsråd, velkommen til bloggosfæren.

  Om du skulle komme i beit for meninger, fakta og argumenter, besøk oss på Opplysningskontoret.wordpress.com.

  Lik

 2. Bra Bård Vegard! Ser at du erklærer deg selv som blogger med dette innlegget, og det er du forsåvidt. Men for at din stemme skal bli hørt over tid må du alltid huske å gi av deg selv, dele meninger og innhold og være nettopp deg selv, og ikke bare Statsråd Solhjell. Lykke til! Du er nå offisielt på RSS-listen min.

  Lik

 3. Velkommen. Dette blir interessant. Som elev- og lærlingombud i Oslo har jeg også forsøkt å få til litt blogging, så det kommer kanskje en bølge av myndighetsblogger nå?

  Jeg ser spesielt frem til punkt 2 i «manifestet» ditt. Det tror jeg kan være en kilde til inspirasjon for dine hardtarbeidende byråkrater også.

  Ellers vil jeg utfordre deg på å tørre å være personlig, og aldri utsette bloggen din for klipp-og-lim fra regjeringen.no.

  Lik

 4. I rekken av gratulanter. Jeg la forøvrige ned den samiske skolen her om dagen, ikke uten medvirkning fra landets skolemyndigheter.

  Den samiske skolen omtales regelmessig hos meg, så du er hjertelig velkommen som leser og kommentator. Lykke til med bloggingen og hjertelig velkommen.

  Lik

 5. Velkommen som blogger. Myndighetspersoner er sterkt savnet, så vi håper du finner tid til denne kommunikasjonsformen. Når du skriver «Rubicon er kryssa.» så antar jeg at det er uten den krigserklæringen som dette uttrykket vanligvis er forbundet med. Og at du ikke skal starte den «borgerkrigen» som førte Cæsar til diktatormakt. 🙂

  Lik

 6. Velkommen til bloggverdenen, det er alltid interessant å se hva mennesker på toppen i politikken mener også.

  Det hadde vært fint om du aktiverte Pene URLer på bloggen din.
  Da får du visstnok mer oppmerksomhet fra søkemotorene, det ser penere ut og det gjør det litt lettere å abonnere på kommentarstrømmer fra siden din.

  Lik

 7. Tilbaketråkk: Minister på nett | Elev- og lærlingombudet i Oslo

 8. Tilbaketråkk: links for 2008-11-19 : Pål Hivand | blog

 9. Veldig bra å se deg i blogosfæren, Bård Vegar.
  Langt flere politikere og byråkrater burde bruke blogg og andre sosiale media.

  Stå på videre!

  Øystein
  Bloggonaut og sambygding

  Lik

 10. Velkommen Bård Vegard.

  Flott at du tar deg tid til å blogge, men må advare deg. Det tar tid dette også! 🙂 Og det er vel ikke lenge før du er på Facebook også.

  Grattis med nominasjonen forresten. Håper at vi ses i Oslo! 🙂

  Lik

 11. Hei Bård-Vegard! Good luck med blogginga! Og di, hvis du blir leder i SV, kan du pliiiis være LITT mer radikal enn det du egentlig er, sånn at det ikke går HELT til helvete med lannet vårt? Hadde vært kult:) mvh Meg

  Lik

 12. Hei Bård Vegar, Bra blogg! Og velkommen «etter» 🙂 Jeg begynte å blogge for et par måneder siden og mye av samme grunn som deg – ta sofasamtalen ut i det offentlige rom. Har så my på hjerte vet du. Blir morsomt å følge deg.

  Lik

 13. Tilbaketråkk: The Blacksheeps, kunnskapsministeren og blogging. | Colt Kommunikasjon

 14. Tilbaketråkk: Bård Vegar Solhjell sin blogg » Blog Archive » 1 år med blogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s