Diverse

Det er fleire interessante kommentarar til dei siste postane mine. Arne har skrive eit langt og interessant skuleinnlegg på bloggen sin. Eg er samd i mykje av det du skriv. Endringar i arbeidsmåtar og kvalitet er vel så viktige som endringar i kvantitet (t.d fleire timar) i skulen. Eirik spør om psykologi som programfag. Her er vi i ferd med å gjere eit vedtak, eg skal sørge for at du vert kontakta. Pål skriv om samiske lærebøker. Det er ei historie for seg sjølv, som eg skal forsøke å kome attende til.

Eg er dessutan samd med Jørgen. Nettavisen er best blant dei store riksavisene på nett. Bergens Schakklubb er kanskje beste medium! PS! Noreg vann siste runde i sjakk-OL, og blei nummer 21.

3 tanker på “Diverse

 1. Hei
  Så fint at du har begynt å blogge. Jeg leste din første, og jeg måtte smile. Nyfiken på blogg, litt usikker på formen, men nå¨er det på tide.
  Jeg vil henlede oppmerksomheten din igjen på Arne Krokans blogg der han gir råd til deg. Du skrive her at du er «samd i det meste». Jeg tror neppe du aner omfanget av hva han skriver. Du har nettopp begynt å blogge. Bloggen, slik du har lagt opp til med mulighet for kommentarer og kunnskapsdeling, er en del av den såkalte sosiale programvaren som vil være gode redskap for en praksis i skolen som tar sitt utgangspunkt i at læring først og fremst er en sosial aktivitet (Vidgovski) Som nybegynner på bloggen er du i begynnelsen av å oppdage dette. Det gjenstår mye. Derfor kan du umulig være enig eller uenig. Du må bli nysgjerrig. Hva er dette ? Er dette noe for meg i mitt arbeid og i mitt ansvar for norsk skole ?
  Vi som har vært utsatt for denne oppdagelsen gjennom bl.a. lederopplæring i web 2.0 og kvalitetsutvikling i skolen ønsker så inderlig at våre styrende politiske myndigheter også oppdager hvilke muligheter som ligger her. I Kunnskapsløftet er grunnleggende digitale ferdigheter difinert utfra «eldre» menneskers 1.generasjons forståelse av nettet. Vel, det får bli med dette. Jeg tror på deg. Du er blitt blogger, og du åpner for kommentarer. Det er det ikke alle som gjør. Og det er tidkrevende, for det krever at du følger med. Du må skaffe deg en bloggsekretær. Viktig at alle får svar. Da skal du få se hvor slagferdig dette verktøyet er.
  Jeg har også selv skrevet om IKT i skolen. Og i VG-bloggen til Ski arbeiderparti har jeg nylig henvist til Arne Krokans blogginnlegg til deg samt mitt eget.
  http://www.vgb.no/26009
  PS! I kommentarene etter egne blogginnlegg kommer det gjerne noen gullkorn. På den måten vil alle bloggere lære.

  Lik

 2. Tilbaketråkk: Bård Vegar Solhjell sin blogg » Blog Archive » Skriv eg sjølv?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s