Skriv eg sjølv?

Enkelte har spurt meg om eg skriv sjølv på bloggen min, eller om eg bruker rådgjevarar i departementet til det. I ein artikkel med hyggeleg skryt (som eg nyttar høvet til å linke til!) frå eit av dei nye kommunikasjonsbyråa som særleg rettar seg mot digitale medier kjem det til dømes opp.

Ja, eg skriv sjølv. Eg ville aldri la ein rådgjevar styre musikksmaken min :-). Eller ei pressemelding styre kva eg skriv om finanskrisa eller narkotikapolitikken. Anne Marie Dranger Bachen er nok nærare sanninga når ho skriv at eg er «…nyfiken på blogg, litt usikker på formen.»

Eg kjem nok til å vise til mange offisielle dokument og sitere frå forsking og stortingsmeldingar etc. Skal då forsøke å å vise til kjelda. Elles trur eg den knotete nynorsken eg av og til tyr til når eg har dårleg tid vil avsløre meg ganske godt.

2 tanker på “Skriv eg sjølv?

 1. Ser jaggu meg ut som om du ikke bare skriver, men leser kommentarene også…

  Etter en statsminister som bare bruker diktafon (Bondevik) og en som bruker fyllepenn (Jagland), er det fint å endelig å ha en teknisk oppegående minister som uttrykker seg gjennom mer personlige kanaler enn Dagsrevy-intervjuer og Odelstingsproposisjoner 🙂

  Mange som er engasjert i skolepolitikk vil sikkert sette pris på å kunne kommunisere med deg gjennom dette kommentarfeltet (når de oppdager denne bloggen). Men hvorfor tør en ikke ha kommentarfelt på Regjeringen.no-sidene også?

  Mange politikere vil nok bli inspirert av Obama-kampanjen og oppdage at nettet ikke bare skal brukes for å snakke TIL folk, men også MED folk. Nettet kunne vært brukt til å hente inn synspunktene fra langt bredere lag av folket enn den mikroskopiske andelen som jobber i ledelsen av organisasjoner som skriver papirbrev i forbindelse med høringsuttalelser til regjeringa. Det er vel ikke bare hvert 4. år, eller gjennom Gallup&Geelmuyden at politikerne trenger vite hva folk mener?

  Demokrati- og ytringsfrihetsbloggen Vox Publica skrev for snart to år siden:
  «Alt i alt er det ganske tydelig at regjeringen i bunn og grunn ønsker minimum én armlengdes avstand til deg og meg på nettet. Minst av alt ønsker den direkte dialog. Nå som før vil regjeringens kontakt med oss primært komme i form av velregisserte utspill gjennom pressen.»
  http://voxpublica.no/2007/02/lite-fornying-pa-regjeringenno/

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s