Formålsparagraf

I dag skal eg i Stortinget for å diskutere ny formålsparagraf i skulen. Den gamle kristne formålsparagrafen har røtter hundrevis av år tilbake i tid, og det er på høg tid vi blir kvitt den. Regjeringa la fram sitt forslag før sommaren, etter forhandlingar med opposisjonen har vi klart å samle oss om eit nytt formål. Her argumenterer eg for kvifor det er viktig.

I slike forhandlingar har alle sine ulike syn, og kanskje nokre kjepphestar, men her trur eg alle parti såg at det har stor verdi å vere samd om sjølve formålet med skulen. Det er frustrerande for både lærarar og elevar om politikarane ikkje klarer å samle seg om det mest grunnleggande for skulen.

4 tanker på “Formålsparagraf

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s