Årets plate 2008

Avisene er fulle av det i dag, eg kan ikkje vere dårlegare. Årets plate 2009:

5 No Age: Nouns

4 Gabi Lunca: Sounds from a Bygone Age

3 Vampire Weekend: Vampire Weekend

2: Calexico: Carried to Dust

1: Rockettothesky: Medea

 


Men i eit år som var prega av mange fine plater, men ingen verkeleg store (som i gigantiske!) album som du berre veit vil stå seg, meiner eg at den aller finaste plata som kom ut var ei nyutgjeving. Dennis Wilson’s (ja, han. Broren til Brian frå Beach Boys) Pacific Ocean Blue er eit mesterverk frå 1977, ei blanding av Beach Boys, Steely Dan og late, melankolske tonar.

9 tanker på “Årets plate 2008

 1. Utrolig bra liste. Jeg er helt enig med nummer 1 og 2, men har vanskelig for å si hvilken som er best. De er iallefall begge veldig gode. Artig at en minister har god musikksmak 🙂 Og ikke minst er opptatt av det og har tid til det.

  Lik

 2. Artig å se at musikken får så stor plass på bloggen din. Jeg liker også lista, kjenner ikke alle skivene like godt, og ville kanskje ha byttet ut noen av titlene med for eksempel Department of Eagles, Bon Iver og Kings of Leon. Jeg var i Seattle i forrige uke, og der spilte de mye kul musikk på utesteder og i butikker – amerikansk indie er tydeligvis egentlig ganske mainstream.

  Lik

 3. Det har da kommet et gudebenådet album i år. «Sinecure» med BC, tidligere Bitch Cassidey, er et album som har fått mindre oppmerksomhet enn det fortjener. Men Adresseavisa har i det minste kåret den til årets 4. beste album. Plata består i stor grad av dronete syntetiske landskaper med fantastisk vokal framført av en vokalist med bakgrunn i opera og en av landets dypeste stemmer.

  Lik

 4. Fin liste! No Age er på min topp tre også, antakelig sammen med Crystal Stilts og Robert Forster. Ellers er jeg enig i at 2008 har vært et år uten mange viktige album. Men mange bra låter har det vært! Kult at du tar deg tid til å skrive om musikk her, du har mange knitrete kunstpopskiver å dele med verden 🙂

  Lik

 5. Hei, fin blogg! ’08 er nærsagt umulig å lage liste over, her blir mange nestenglemt allerede til neste år. Jeg tror du vil like Bark Psychosis, om du ikke har de fra før. Prøv platen Hex fra 1994 først, dernest raritetssamleren Game Over, før du avslutter med Codename: Dustsucker, før du avslutter med å skuffes over Replay. Bruk egen allmusic-lenke for forhåndslytting. Ha en god dag –

  Lik

 6. Tilbaketråkk: France leads world as gloomiest over economy: poll (Reuters) | tinudopapudo

 7. Tilbaketråkk: Oil falls below $98 amid Greece debt deal talks (AP) | Watch Family Guy One Tree Hill

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s