Captain Beefheart: Safe as Milk

 

Kapteinen er ikkje for nybyrjarar. Navnet er Don Van Vliet. Han er blant dei mest eksentriske artistane rocken har sett. Eit utruleg stemmeregister, fine men krevande komposisjonar som blandar blues, jazz, avantgarde og ein slags pop. I ungdommen vart han kjend med Frank Zappa, og han tåler ei samanlikning med denne.

Han debuterte med denne i 1967. I 1969 kom Trout Mask Replica (som også er sterkt tilrådd), og utover 70-talet ei rad nokså ulike album. Denne plata, det første ordinære albumet, er blant dei meir tilgjengelege (alt er relativt) og legg seg i eit blues-landskap. Ry Cooder spelar gitar på den. Innverknaden frå Captain Beefheart kan merkast i mykje av den moderne rocken.

2 tanker på “Captain Beefheart: Safe as Milk

  1. Says Ry of Captain Beefheart on the 1983 Guitar Greats interview: «He had great musical ideas. It was kind of an interesting event. I still think that Safe As Milk is a good record. What’s really good there is the master tape. It’s mixed badly. Hopeless mix… hopeless… terrible. Stupid thing was done which was to take it into a cheap studio to save some money…. The master tape of that album is utterly fantastic. They should take it to Japan and redo it. What a great sound. ‘Cause it was cut in a good studio on tube equipment – it’s a fantastic sound. I was pretty impressed with what he had figured out. Not always logical, but always interesting.»

    Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s