Rania

Dronning Rania av Jordan er ikkje berre vakker, ho er også ein suveren talar. Det oppdaga eg i går. Ho stjal showet på gårsdagens opning av høgnivåmøtet om utdanning for alle. Mest personleg, mest engasjert, den beste framføringa. Dersom du er i tvil, sjå på klippet over. Det er frå eit anna arrangement, men gjer eit inntrykk av ho.

Erik Solheim og meg sjølv er vertskap for møtet, som er ein sentral stoppestad i arbeidet for å nå målet om at alle barn skal få skulegong innan 2015. Sjølv om vi har gjort store framsteg, er det langt igjen. 75 millionar barn får ikkje skulegong, vi treng å rekruttere 18 millionar lærarar for at alle skal få det.

Unesco har hovudansvaret i FN for arbeidet med utdanning for alle. Dei uroar seg for at utvikling – og utdanning særleg – skal havne i bakleksa samanlikna med finanskrisa. Det er mange menneske som lever i ei permanent finanskrise – dei må ikkje bli gløymt no.

Én tanke på “Rania

  1. Helt sant at de ikke må bli glemt nå. Mer bistand er fortsatt det viktigste en politiker i Norge kan prioritere. Spessielt nå som det er finanskrise. Bistand i globale nedgangstider er motkonjekturpolitikk for de som trenger det aller mest.

    Bistand til utdanning er kjempeviktig. At det at jenter får utdanning utjevner forskjellene mellom menn og kvinner er bra, men aller mest er utdanning viktig fordi det bidrar til økt økonomisk vekst for fattige land og økt levestandard for innbyggerne.

    Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s