Mest å tape i 2009

Denne mannen har mest å tape i 2009. Han er den mest populære leiaren i USA på 30 år – før han har byrja i jobben. Det som ventar han er ei finanskrise som har ramma USA særs hardt, ein krig i Irak han skal få USA ut av, ein krig i Afghanistan han vil ha USA (og Europa) lenger inn i, ei klimakrise han skal forsøke å ta leiarskapen i å løyse, ein helsereform han har gått til val på å gjennomføre og 1 million små og store ting som folk har forventningar til at han kan gjere noko med.

Lukke til!

3 tanker på “Mest å tape i 2009

 1. Det virker da som du har lite tro på Obama-effekten i den praktiske politikken. Er det egne erfaringer som påvirker?
  Vel har mannen enorme utfordringer, men sjelden har man vel sett en person som utstråler karisma og som samtidig viser både handlingsvilje og sunn selvtillit som Obama. Men selvsagt blir det vanskeligere hvis han for ofte blir møtt med «Vi får nå se»-holdninger hele tiden.

  Lik

 2. Mannen begynner nå dårlig ved å velge seg en aktivt homodfiendtlig prest til innsettingseremonien sin. Mannen kommer til å være en amerikansk president som står for en haug med dritt sett fra et radikalt, europeisk perspektiv. Sannsynligvis også sett fra et konservativt, europeisk perspektiv. Men vi kan håpe på små, positive kursjusteringer.

  Lik

 3. Jeg leste et sted at Barak Obama ville framstå som en «George Bush with a human face». Klarer desverre ikke spore kilden, men kan det være noe i den påstanden?

  Jeg for min del tror fremdeles på slagordet «Yes, we can!»

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s