Jævelskap

Eg føler meg både sint og makteslaus. Nok ein gong skal verda sjå på at Israel angriper og trakasserer palestinarane, at sivile barn vert ofra. Kor grusomt skal det bli?

Dette er kynisk krigføring av ei okkupasjonsmakt. Berre ei heilt anna haldning frå omverda, internasjonalt koordinert, kan snu dette. I Europa bør det finnast eit visst grunnlag for å arbeide fram denne endringa. Det er det beste eg kan seie midt i denne maktesløysa.

Det er berre jævlig.

15 tanker på “Jævelskap

 1. Tilbaketråkk: Israel er ikke noe demokrati - Piketten

 2. Heilt samd med deg, Bård Vegar. Maktesløysa er stor her i Noreg når me ser apartheidstaten brøyta seg veg inn i Gaza gjennom heilt uskuldige menneske. Eit internasjonalt, slagkraftig initiativ er heilt naudsynt om ein skal kunne snu situasjonen til regionens fordel og spora partane i konflikta inn på det einaste rette sporet – fredeleg sameksistens.

  Det har eg òg skrive om på bloggen min her: http://statskanalen.blogspot.com

  Lik

 3. 2006 stemte majoriteten av palestinerne i et demokratisk valg for Hamas. De fikk 76 av 132 plasser i det palestinske parlamentet. I sitt prinsipprogram ber Hamas om massemord av jøder. I artikkel syv står det at Hamas gleder seg til å fullbyrde Allahs løfte om å drepe jødene uansett hvor lang tid det vil ta.
  Palestinerne fikk fra FN tilbud om å opprette sin egen stat i 1947, men valgte heller å gå til krig sammen med sine arabiske allierte. Det var viktigere for dem at det ikke skulle bli noen jødisk stat. I 1967 etter seksdagerskrigen nektet de å forhandle med Israel på konferansen i Khartoum. Forhandlingene kunne gitt dem en andre palistinsk stat i tillegg til Jordan. I 2005 da Israel trakk seg tilbake fra Gaza, kunne palistinerne fått sterk internasjonal økonomisk støtte til å styrke sitt folks velferd. Nok en gang var de mer interessert i å ødelegge Israel.
  I mange år har palestinsk barne-TV lagd både av de palestinske myndightene og Hamas oppfordret skolebarn til å bli jødemordere.

  Kva tenkjer du om dette ?

  Lik

 4. Norge må vise mer støtte til Israel og ikke til terroristene i Hamas. Synd det som skjer men når de har stemt frem Djevelen Hamas til å styre landet sitt så får de som fortjent. Hamas ønsker ikke fred og de har nå fått det som de ville, synd på Isralerene og de palestinerne som ikke ønsker krig.

  Lik

 5. Tilbaketråkk: Palestinske David mot jødiske Goliath « A curly life

 6. Tilbaketråkk: Norwegian blogging politicians - some tendencies « Bente Kalsnes’ blog

 7. Jeg er sint og frustrert – og livredd følelsen av maktesløshet som er i ferd med å snike seg på.
  – Vi er mange som gjerne vil gjøre noe, men vi vet ikke hva vi kan gjøre!

  Lik

 8. Tilbaketråkk: Faceblogg.no » Angrepene på Gaza, vis støtte på Facebook!

 9. Må si at mannen på bilde nummer tre under linken
  «Israel angriper» har hatt en mirakuløs helbredelse.

  På et annet bilde av samme fotograf så blir han dratt «såret» inn på sykehuset, ble faktisk såret under samme hendelse som han som ligger «død» på gulvet ble…

  Hørt om Pallywood noen?

  Og dere går på de søte bildene hver eneste gang.

  Olds69

  Lik

 10. Hyggelig å hilse på deg før Stranglers-konserten! Bra å se topp-politikere på annet enn stadion-konserter…
  Men jeg er dypt bekymret over ettermælet til den rødgrønne-regjeringen når dere nå innlemmer den sovende blasfemiparagrafen i rasismeparagrafen. Dette kan fort bli et trist kapittel for den norske sivilisasjonens utvikling, ja et knefall for hele moderniteten! Utrolig skuffende av SV/AP å inngå en slik hestehandel med SP! Religionkritikk har siden Decarte vært et av de viktigste elementene på veien til et mer humanistisk og sekulært samfunn, og rent prinsippielt strider det mot alt dere har stått for i alle år. Dette er så skuffende at jeg mister lysten på gi dere min støtte til høsten…
  mvh,
  Trygve Mathiesen
  forfatter av
  Tre Grep og Sannheten – Norsk Punk 1977-1980

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s