Trist. Tragisk

Det er berre trist at ein del idiotar – som med sine metodar skadar oppslutninga om den saka dei hevdar å støtte – skal få dominere nyhenda. Heldigvis har nokre skjøna kor ille det er for deira eige syn.

Det verkeleg tragiske er det som skjer på Gaza. Til trass for semje (og ein avhaldande) om resolusjon i tryggingsrådet, er det lite som tydar på at volden vil ta slutt raskt. Tvert imot, angrepa held fram på morgonen i dag.

Framstegspartiet støttar Israels krigføring. Det synet har få sympati med. Men dei kan skaffe seg sympati ved at Siv Jensen framstår som offer for demonstrantar i Oslo.

8 tanker på “Trist. Tragisk

 1. I går så vi de demokratiske verdier i Norge få et angrep vi sjelden har sett tidligere, og aldri så massivt som i går. Ytringsfriheten er ikke lenger fri.

  SV må finne seg i å være det regjeringspartiet som assosieres mest med de gruppene som i går raserte Oslo Sentrum, og burde ikke nettopp derfor SV ta initiativ til en demonstrasjon for demokratiske verdier, der ytringsfrihet, toleranse og de grunnleggende demokratiske verdier blir tatt fram og belyst?

  En demonstrasjon der palestinavenner og israelsvenner går i fellesskap for demokratiet. Det hadde både gitt en signaleffekt som ville vist de som utagerte i går at det var en klar skivebom, samt et signal ut over landegrensene om at demokratiets prinsipper settes så høyt at uenigheten om midtøsten er underordnet.

  Lik

 2. Jensen talte for at saken har to sider, og at Israel har en rett til å beskytte seg når de blir angrepet. Er ikke det korrekt kanskje? Ifølge SV har saken EN side, og det er de stakkars undertrykte.

  Vel, det later til at dette folket støtter terrororganisasjoner hvis primærmål er å utslette Israel. Var Palestina støttet av USA ville Hamas vært godt igang med å teppebombe Israel akkurat nå, om de ikke allerede hadde gjort seg ferdig for lengst.

  Jeg lurer på om venstresiden lenger skjønner _hva_ de støtter. Bare at «jeg som venstreorientert støtter disse og disse sakene». Hamas, og flere arabere/palestinere ønsker jødene og Israel rensket vekk. Det vil de kjempe for, og de vil kaste sine sivile barn og kvinner mot besvarende ild. De lider jo bare martyrdøden.

  En ufyselig taktikk, som SVs politikk tydeligvis mener er «frigjøringskamp». Det er rett og slett patetisk for et parti som er så ensidig i sin holdning å faktisk angripe de som taler nyansenes sak.

  Lik

 3. Kampene i Oslos gater i går bekrefter at pøbler, terrorister og SVere går hand i hand i deres mål om å knuse Israel. De opererer bare med flere ansikter. Noen later til å være sympatiske, men det kommer alltid for en dag hva deres agenda er. Jeg synes Solhjell og SV bør skamme seg. De er medansvarlige for at pøbler fra inn- og utland får drive hærverk og terror i Norge.

  Lik

 4. Å si at SV står ansvarlig for at mennesker bedrev hærverk ved gårsdagens demo synes jeg blir totalt usaklig. Når SV har et åpent anti-Israel syn, og et ønske om fred, blir det for dumt å kritisere de som syndebukken for demonstratenes opprør og hærverk. Når vi i landet veiver med pekefingeren over hvem som gjorde det ene og det andre, løser ikke akkurat flere problemer her i verden.

  Lik

 5. Det er åpenbart at SV og venstresiden er medskyldig i gårsdagens vandalisering av Oslo sentrum. Så lenge disse ikke tar et direkte oppgjør med de voldelige elementer som de har i sin midte, så er de medansvarlige til ødeleggelsene som deres sympatisører gjør seg skyldig i. Man må anbefale de rammede butikkeiere å rette sine erstatningskrav til SV, Rødt som solidaransvarlige for de ødeleggelser som Oslo sentrum ble påført i går.

  Lik

 6. Uansett syn i denne saken. Å støtte krigerske handlinger er absolutt ikke forsvarlig i den moderne tid. Noen kaller visse konflikter en «rettferdig krig». I mine øyne finnes det aldri en rettferdig krigføring, men alltid rom for en fornuft løsning med god dialog. Politikk trenger ikke være ensbetydende med militærmakt, og til å vinne egenhensikt. Nei, apestadiet bør vi komme bort fra i år 2009.

  Lik

 7. Til Morten:

  Hvorfor skal Rødt og SV bli pålagt å betale for hærverkene? Dette høres jo totalt ufornuftig ut, og sløsing av ressurser. Om venstre-orienterte personer sto for mye av skadene eller ei er unødvendig å diskutere. Det virket som at det heller var mange norsk-palestinere som sto for endel av opptøyene, og hvem vet hva de stemmer? Sånne mennesker dummer seg selv ut ved å bruke vold for en fredssak. De eneste som skal få konsekvenser for dette er bråkmakerne selv. Ikke et politisk parti som viser en negativ holdning til opprøret som skjedde!

  Om nynazister hadde laget opptøyer i gatene, hadde vi da sendt regningen til gamle nazister i Tyskland?

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s