Sennepslegionen

Eg vart elles introdusert for Morten Jørgensen under konserten på fredag. Han er forfattar av den boka eg framleis meiner er den store norske rockeromanen; Sennepslegionen.

Den handlar om fire gutar som startar band, går frå små til gigantiske – og vidare til samanbrotet. Og den handlar sjølvsagt om rock’n’roll livet og mytene. Du skulle tru det kanskje var Dum Dum Boys – det er berre det at den er skrive før dei debuterte. Elskar du rock vil du like boka. Du kan skaffe den via linken over.

Én tanke på “Sennepslegionen

 1. Beste kunnskapsminister.

  Takk for vår korte, men hyggelige samtale på Stranglers-konserten, en panserkonsert som jeg har kommentert overfor flere i ettertid, på både Facebook og underskog. Jeg vil anta at ministeren kanskje av natur er noe mer tilbakeholden enn sin regjeringskollega Hr. Giske, men jeg har ingenting imot at regjeringen bruker sin innflytelse til å sørge for at Stranglers kommer til Øyafestivalen i sommer. Du kan jo hinte til hr. Giske at han gikk glipp av noe stort, kanskje?

  Jeg må jo innrømme at det føles nokså spesielt å få ministeriell oppmerksomhet, og jeg takker kunnskapsministeren for denne bloggsiden. Det er ikke mer enn 1 1/2 år siden at selv selveste Erling Fossen uttalte privat at han ikke ville ha meg med i Oslo Byforum, siden han anså meg for å være (sitat)»en belastning». Så, som tidvis landets mest utskjelte forfatter i småborgerpressen, setter jeg følgelig pris på nevnte oppmerksomhet. Og det kan jo være kjekt å ha kontakter på høyeste hold neste gang jeg må på Politihuset.

  Men nå har vel jeg solgt flere bøker og plater enn Erling Fossen noen gang har fått av stemmer, så det plager ikke meg.

  Nå var jeg forsåvidt ikke spesielt interessert i Oslo Byforum heller. Jeg stemmer Venstre ved stortingsvalg for tiden pga. IT, rovdyr, fildeling, narkotika- og fattigdomspolitikk, samt den positive holdningen til sosiale rettigheter for selvstendig næringsdrivende. Jeg kan jo ikke ta meg fri når jeg har syk sønn, og som enslig far ville jo *det* vært litt fint. At Venstre valgte adv. Abid Raja, i motsetning til SV som valgte en forfattersønn og politisk broiler som Holmås, teller også. Hadde det vært *min* sønn som sto opp mot en ‘staner, ville jeg bedt ham om å trekke seg.

  Selv har jeg jo vært med i SV og kjenner mange fine folk der, jeg har sogar vært på delegasjon til Pyongyang i 1977 for partiet og tatt selveste Kim Il-sung i lanken og holder vel fortsatt publikumsrekorden på 5000 for ett enkeltstående SV-arrangement, kanskje?

  Men i dag er jeg antisosialist. Jeg står urokkelig og beinhardt på Ebba Gröns «Staten och kapitalet» og er uhyre skeptisk til statsdrift og statlig regulering av menneskers privatliv («self-inflicted crimes»).

  En digresjon, i så måte: Å klistre merkelappen «organisert kriminalitet» på landets casuals, en trivelig gjeng som jeg kjenner noen av og tidvis henger med, er noe av det dummeste jeg har hørt en politiker si. Hørt om *fight clubs*, hr. Giske? Organisert kriminalitet my ass. Det ble ikke særlig hyggelig for en del av gutta da snuten begynte å ringe arbeidsgiver på arbeidsplassene deres, de fleste av dem er jo arbeidergutter også, så det er ikke så moro at sånt skjer, de har jo ingen fet bankkonto å leve på og kanskje ingen trygderettigheter eller -fordeler eller LO-medlemsskap heller, for ikke å si makt eller autoritet, der politiets hensikt åpenbart var enten å prøve å ta fra dem jobben eller å få sjefene deres til å true med det. Er sånt faktisk lov? Eller anstendig? Og gransker i så fall noen *det*? Nei. Akk, ja, og ja, ja, sånn er *det* …

  Jeg vil stille meg uhyre positiv til en Facebook-gruppe med tittelen «Jeg vil aldri stemme på en regjering med Trond Giske i», og jeg skal love deg at kjernetroppene av den ukorrupte, kjendisfrie delen av norsk rock ville hevet seg på Join-knappen, det ville til og med blitt et kred-pluss for enkelte folk, vil jeg tro. Hr. Giske er på forhatt-grensen der jeg henger, i hvert fall, og jeg henger jo både her og der. Når jeg tenker på det … Ja, faktisk. Folk er sinte, iblandet forakt, det er alltid eksplosivt. Hadde han kommet på Stranglers-konserten, kunne det blitt bråk, selv om jeg ikke så noen Montclair eller Stone Island-gutter der, og selv om de nok ville ha holdt seg unna, lysskye som de er. Men en halvliter i trynet eller en susende plast-halvliter i bakhuet i mørket ville vært maks odds 3,15 eller noe, men fra andre enn casuals. Kanskje en dritings fyr, bare. Ingen ville pågrepet ham av de jeg så der, i hvert fall. Kanskje en sko a la Irak? 😀 Eller kanskje det er bare jeg som har mange rare venner?

  Og sålenge Senterpartiet sitter i regjeringen, er ihvertfall og dessverre dagens regjering utelukket for meg som valgalternativ. Bare vent til det vertikale jordbruket kommer for fullt, de kommer til å kjempe med nebb og klør mot det( http://www.verticalfarm.com/ ), selv om det utvilsomt vil løse enhver matmangel globalt – sålenge ikke amerikanerne leder utviklingen og får eierskap, da. Vertikalt jordbruk vil jo dessuten kunne redde oss fra den verste genmodifiseringen og gjøre jordbruket heløkologisk, hvis man setter knallharde konsesjonsregler på det fra dag 1. Ulvemordere er de også, vil jeg mene.

  Ved kommunevalg stemmer jeg estetisk, på rent kunstnerisk grunnlag (peneste brosjyrer etc). Sist stemte jeg Høire, for å føle meg skikkelig integrert på Frogner. Neste gang vurderer jeg KrF, siden jeg aldri har vært pietist, men det høres unektelig litt moro ut å være gladkristen for en dag. Jeg er minimalt opptatt av den politiske sfære, for å være helt ærlig.

  Jeg har imidlertid – etter å ha vært en av de mange foreldrene som ønsket meg Ø. Djupedals hode på et fat – en avventende og positiv holdning til Kunnskapsministeren, særlig nå som jeg vet at ministeren har god litterær smak. Og der Djupedal virket som en aktivitetsleder i Unge Pionerer, har du litt mer rektormine på TV. Det liker vi.

  Jeg er imidlertid litt overrasket over at kunnskapsministeren ikke nevner bind 2 av «Sennepslegionen»: «Kongen av København». Men – kanskje ministeren er en av de mange som ikke vet at den eksisterer? Fortielse i pressen og «politiske» slakt (såk. «PK-slakt») som fraskriver meg ethvert talent er jo ikke uvant for meg, og det er først de siste årene den er kommet til heder og verdighet, i likhet med mitt glimrende eksorkester Morten Jørgensen og Spekkhoggerne etc. NRK (m-l) har ikke spilt én låt siden 1990, ifølge TONO-listene mine 😀

  Jeg hadde selv en viss angst da jeg gikk inn i salen for å se «Star Wars 2» – sequels, you know? Men jeg kan fortelle ministeren at minst 60-70 % av de mest fanatiske Sennepslegionen-fansen er enig med meg i at Bind 2 er bedre enn 1. Den er jo forfattet av MEG, ikke den lusa TT som ljuger halve boka gjennom.

  Jeg har dessverre ikke flere frieks; for mange nachspiel, for mange søte jenter, min far var slik han også, jeg mangler bind 15 av Hamsuns samlede. Ellers skulle kunnskapsministeren ha fått et signert eksemplar, men jeg regner med at kunnskapsministeren, som vel har ansvaret for landets biblioteker (?), kan ta en brysk telefon til Deichmanske og rekvirere et låneeksemplar løpt over gaten per ekspress av en søt, ung bibliotekar.

  Jeg ser heller ikke bort fra at jeg poster en link til ministerens blogg, siden slik anerkjennelse som sagt er nokså spesiell for min del. Det vil nok bli mer humring i min vennekrets, hvis reaksjon er den eneste jeg bryr meg om, enn det vil bli «Å, så kult!»

  Men for meg blir dette også litt som statsoverhode-gavene Condolancia Rice må sende tilbake ved fratredelsen den 20.: Det er fint med åpenhet («transparency») om de kontakter man har på høyeste hold; korrupsjonen er jo gjennomgripende i norsk kulturliv. Alle vet at enhver minister er politisk død i Norge hvis han eller hun krever at Riksrevisjonen skal granske NRKs reiseregninger, plastkort og bruk av tillegg. Inngifte er bare forbokstavene.

  Jeg håper tvert imot at kunnskapsministeren er en mann med ryggrad, slik at han snarere vil bli glad for en posting fra min side og denne mailen. Det trekker vel neppe ned streetkreden din, i hvert fall. Hyggelige venner har kunnskapsministeren ihvertfall, og jeg dømmer alle slik jeg dømmer meg selv: På vennekretsen. Dessuten var du på Stranglers, i motsetning til trendhorene i Norsk PK-Rock AS. Ikke dårlig. Dessuten bruker du WorldPress her, og ikke noe ræl.

  Og hvis ministeren eller bloggens lesere synes at dette blir langt, så kan man lese min Note på Facebook. Du kan jo få din kompis 12f til å printe den ut for deg. Tittel: «FORFATTERENS ROLLE I ET DIGITALISERT SAMFUNN» eller noe sånt, på engelsk.

  Dessuten betaler jo folk 400 kr for 400 sider av meg, så jeg skjønner aldri at folk klager på lengden på det jeg skriver ellers, og dette er jo bare litt rask småsnacks for en romanforfatter som kan skrive opptil 20 sider per dag. 😀

  Jeg setter pris på å komme med innspill til regjeringsmedlemmer, forfattere har gjort det i 150 år, it’s no big deal. Og kanskje jeg poster dette også et sted, men isåfall på kanskje underskog, så vi slipper at horene i akersgata planker opp «Kunnskapsministeren tar sterk avstand fra sko-trusselbrev mot Giske fra rabiat, gal rocke-sektleder» eller noe slikt. Vi får se, jeg får høre med kameratflokken.

  Et ev. privat svar fra ministeren til meg blir derimot fortrolig, i motsetning til en offentlig blogg. Så ministeren trenger ikke slite unødig med «ingen kommentar»/»god jul/slutt å pul’ «-formuleringer.

  Med vennlig og smigret hilsen
  Morten Jørgensen

  PS. Og legg merke til at jeg unngikk skolepolitikken, det er tross alt søndag for ministere også, så slapp kunnskapsministeren å høre hva jeg mener om Fronter 😀 DS

  Disclaimer:
  GJENGIVELSE IKKE TILLATT UTEN FORFATTERENS SKRIFTLIGE SAMTYKKE, SÆRLIG GJELDER DET FOR HØNSA I AKERSGATA. BRUDD PÅ OPPHAVSRETTEN I DETTE TILFELLE VIL BLI MØTT MED RETTSLIGE SKRITT. JA, DET GJELDER LØSREVNE SITATER OGSÅ. © Copyright: Morten Jørgensen, OSLO, januar 2009.

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s