Obamarama

«He will create a better world, and make everyone happy» svarte ei lita amerikansk jente med kenyansk bakgrunn på spørsmålet om kva som ville skje med Obama som President. Om ho berre har 10% rett, kan vi gle oss til ei strålande framtid. No byrjar alvoret. Ein historisk dag. Den 44. presidenten vert innsett. Obama møter store utfordringar både heime og ute. Forventningane til han er enorme.

Samstundes har han nokre fantastiske muligheiter. I USA vil finanskrisa gje rom for meir rettvise og større offentleg engasjement i økonomien, og gje Obama ein sjanse til å justere kursen. Forgjengaren står for ei heil verd som åtte år med tapre sjansar. Dersom Obama kan setje verda på sporet av ein klimaavtale, eller midtausten på sporet av ei fredsløysing, vil han stå fram som ein etterlengta internasjonal leiar.

Eg seier eit siste farvel til den forrige presidenten. Han kan oppsummerast slik. Eller slik:

3 tanker på “Obamarama

 1. Jøss, visste ikke at selveste kunnskapsministeren hadde blogg! Ikke verst. Lenge leve ytringsfriheten! Jeg har faktisk møtt deg før, Bård Vegar, på Whachera på TV2. Du viste oss elever som også var gjester, hvilke skjulte musikktalenter du har… Husker du?

  Jeg kan også fortelle at jeg er ivrig SV-fan, og neste år skal jeg muligens bli med i SV Akershus’ kvinnepolitiske utvalg. Du liker vel ungdom med mening, gjør du ikke? 😉 Jeg skal også promotere SV på bloggen min, tenker jeg, når valget virkelig nærmer seg.

  Med vennlig hilsen, Sofie Frøysaa.

  Lik

 2. Jeg var også svært positivt til Obama til å begynne med, men etter å ha studert talene hans og sett hvem som står bak og trekker i trådene, er jeg meget bekymret for hvilken utvikling vi kan vente oss. Jeg foreslår derfor å ta disse klippene i øyesyn:

  Med vennlig hilsen, Gordon

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s