Undervisningsevaluering

Utdanningsforbundet og Elevorganisasjonen har kome med eit interessant initiativ i dag. Dei gjer framlegg om eit system for undervisningsevaluering. Framlegget er omtala i Dagbladet på papir i dag, og på nettsidene til Utdanningsforbundet. Eg saksar derfrå:

– Dette skal bli et verktøy til bruk i klasserommet der elever gjennom en undersøkelse skal være med å evaluere læringsarbeidet. Vi mener vårt forslag vil gi grunnlag for en god dialog mellom elever og faglærere i den enkelte klasse, sier Håvard Vederhus, leder i Elevorganisasjonen og nestleder i Utdanningsforbundet Per Aahlin.

I Elevorganisasjonen og Utdanningsforbundets forslag til undervisningsevaluering skal det legges til grunn en undersøkelse gjennomført blant elevene. Spørsmålene i undersøkelsen må utvikles og kvalitetssikres av et fagmiljø. Undersøkelsen skal blant annet inneholde elevens vurdering av egen innsats i faget, av undervisningen, trivsel, læringsmiljø, faglig oppfølging og utbytte.

Dette er både interessant og positivt. Den tabloide og lite konstruktive debatten om å sette karakter på læraren er no erstatta av noko viktig og framtidsretta. Det er ein naturleg og viktig del av undervisninga at elevane kan gje tilbakemelding på den, og at lærar og elev kan diskutere korleis den skal bli betre. Dette framlegget legg eit godt grunnlag for det. Eg set no i gang eit arbeid saman med Elevorganisasjonen og Utdanningsforbundet for å utviklde dette til eit opplegg som kan brukast over heile landet.

Én tanke på “Undervisningsevaluering

  1. Hva skjer videre når det gjelder utarbeidelsen av evt. nasjonale retningslinjer?

    Fylkestinget i Akershus har bedt om å få seg forelagt en sak om undervisningsevaluering, og da hadde det vært fint å vite om det var grunn til å håpe på noe konkret fra direktoratet elle departementet om saken?

    Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s