Nico: Behind the Iron Curtain

Eit livealbum, det første eg presenterer her. Albumet har eit nav, eit punkt alt sentrerer rundt. Stemma til Nico.

Eg har omtala Nico før her på bloggen. Christa Paffgen, som ho heitte, dukka opp i New York i miljøet rundt Andy Warhol’s The Factory. Ho kom frå ei karriere i Europa som modell. Slåande vakker og med ei enno vakrare stemme. Ho syng på den første plata til Velvet Underground, og fekk raskt gje ut plater som «Chelsea Hotel» og The Marble Index» med songar av folk som Bob Dylan, Jakcson Browne, Tim Hardin og ho sjølv.

Utover 70- og 80-talet vart det fleire plater, men også meir dop, dårlegare salstal og eit ustabilt liv. Ho klarte likevel å halde på ein kompromisslaus musikalsk karriere og ein kjerne av tilhengarar.

Det er stemmen som er senteret for alt i musikken henna. Eg meiner den kjem aller best til uttrykk på ei live-plate som denne. Stemmen overdøyver all anna lyd, men eit enkelt orginalt komp av piano/orgel og perkusjon dungerer særs godt. Plata er spela inn i Warszawa, Praha og Budapest. Derav tittelen. På baksida av coveret er eit flott bilete av parlamentet i Ungarn.

Her er ein liveversjon av «Das lied von einsamen Mädchen»

Også henna versjon av My Bloody Velentine er med, her i ein studioversjon:

4 tanker på “Nico: Behind the Iron Curtain

  1. I wanted to create you a very little note to say thank you over again on the splendid methods you’ve documented on this site. It was quite particularly generous of you to grant freely just what many people could have supplied for an ebook to help make some profit on their own, precisely seeing that you might well have done it if you ever desired. The good tips as well served like the fantastic way to be sure that some people have similar interest the same as my personal own to know a whole lot more concerning this matter. I believe there are several more pleasurable moments ahead for individuals that start reading your blog.

    Lik

  2. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it is truly informative. I’m going to watch out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future. Lots of people will be benefited from your writing. Cheers!

    Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s