God mottakelse for krisepakke

Eg har vore to dagar i Østfold, i Fredrikstad, Sarpsborg og Halden. Her har eg hatt opne møter med foreldre og lærarar, lært om fråfall i vidaregåande skule, besøkt ein skule som skal starte forsøk med utvida skuledag og innleia på ein konferanse om kompetanse og klima.

Besøket viste meg også kor godt mottatt Regjeringas tiltakspakke mot finanskrisa er motteke. Lærarar, foreldre og kommunepolitikarar gler seg over høvet til å pusse opp skular og styrke drifta. Folk frå næringsliv og fagrørsle synes vi har fått til ei god satsing på sysselsetting, samstundes som det er tiltak på klima og kompetanse som peiker forbi finanskrisa.

Sentrale aktørar i arbeidslivet, miljørørsle og kunnskapssektoren gjer det same biletet. LO meiner innretninga er rett, UNIO seier den gjer viktig førstehjelp. Natur og Ungdom og Naturvernforbundet meiner det er mykje bra. Forskarforbundet, Universitets- og høgskulerådet og NHO sin bransjeorganisasjon for kunnskapsbedrifter, Abelia, er alle positive.

Det er bra, og er kanskje eit teikn på at den er bra. Vi må likevel vite at det tøffaste ligg foran oss, og at dette langt frå er siste runde med tiltak.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s