GNIST svar

Takk for mange gode råd i kommentarar som vart lagt ut til GNIST-posten. Lønn, fråfall, statleg styring vs lokal handlefridom og lærarane sin kompetanse var blant emna.

Eg vil kort svare på eit spørsmål. Elisabeth er provosert over at ordninga med avskriving av studielån for dei som tek PPU berre gjeld språk og realfag. Grunnen til det er at vi veit at vi har særlege og akutte rekrutteringsproblem på desse faområda. Mange av realfagslærarane og språklærarane nærmar seg pensjonsalder, og skular slit allereie med å få kvalifiserte søkarar.

3 tanker på “GNIST svar

 1. Hei!

  Nå må du få stoppet «snillismen» som herjer rundt i norske skoler. Det er fullstendig galskap at vi som et av verdens rikeste land, sliter daglig med disiplinproblem. Få tilbake klasserommet og kateteret. Slutt med jåleriet!!!!

  Lik

 2. Det er også viktig at elevene får noe å glede seg til i hverdagen. Den gamle valgfagsordninga bidro med det, og smittet gjerne over i andre fag. Gnisten til eleven skapes ved mestring.

  Lik

 3. I forbindelse med Gnist fremvisningen, bestemte jeg meg for å slutte som lærer. Jeg er vist ikke vært noe lenger. Ministeren skulle bruke tid på å overtale to nyutdannede lærer som ikke hadde lyst til å forsette. Da har vi ikke brukt for dem lenger heller om en gir seg etter ett halvt år. Hva med oss som står i jobben vår år ut og år inn, når skal dere se oss og hva vi gjør. Jeg har realfag kompetanse og markedsføring som fag. Jeg jobber mer en 100 % fordi de ikke finnes nok lærere. Har ett forslag, de neste 5 årene kjøper dere fri lærere 2 dager i mnd, slik at de kan gå på kurs og videreutdanne seg, går på ett slik kurs nå om dagen og er veldig fornøyd. Men nå er det slutt, føler meg veldig lite verdsatt. Vært i skoleverket til sammen snart 10 år og trives i jobben.

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s