Skulebloggar 2

Takk for mange gode tips! Nokre eg kjente til frå før, nokre eg allereie har fått sett litt på og mange eg må ta igjen. Eg vil bruke av dei allereie frå i dag, men har samstundes eit lite arkiv å ta av

Dagens tema er norsklærarar – lektorarar – som bloggar. Mange av dei sombloggar og brukar det i læringa har danna nettverk. I dag har ein del lærarar og andre med interesse for IKT i skulen hatt ein «antikonferanse» på Gardermoen. Temaet var IKT i læring med ei viss orientering mot norskfaget, om eg skjønar det rett…

Leif Harboe verkar å vere mannen bak initiativet. Han kallar seg norsklærar med digitalt grensesnitt, og er openbart kunnskapsrik om nettet generelt og web 2.0 spesielt. Den interessante bloggen hans handlar mykje om det.

Margreta arbeider på Knarvik VGS (nord for Bergen). Bloggen er fagleg orientert. Ho formidlar entusiasmen for faget sitt og jobben sin gjennom bloggen på ein framifrå måte. Ho skriv også langt betre enn meg på vårt felles skriftspråk.

Lenger sør langs kysten er Marita Aksnes lektor på Randaberg vidaregåande. Ho har ein inspirerande blogg som både er overordna og praksisnær. Ho har mellom anna skrive om korleis digital mestring kan ha føremoner langt utover IKT-kompetanse.

Ingunn står bak ein veldig god blogg. Eg vart merksam på den i haust, og har vore innom litt. Ho har frå starten av lagt opp blogginga som ei reise, både i å lære og oppdage sjølv og å bruke verktøyet i faget sitt. Ho klarer den vanskelege kombinasjonen fagleg/personleg godt.

Ein som ikkje kan sporast til Gardermoen: Min faste gjest Tor har tipsa meg om norsklæraren sin. Han oppdaterer ikkje så ofte, og skriv om laust og fast. I går skreiv han om GNIST med eit snev av skepsis.

8 tanker på “Skulebloggar 2

 1. Takk for lenken og god omtale! Jeg er også glad for at kunnskapsministeren både blogger – og det godt – og følger med i bloggosfæren. Det er en lettvint måte å holde seg orientert om mye av det som rører seg i skole-Norge.

  Lik

 2. Tilbaketråkk: Norsklærere med bibelsk grensesnitt « Mitt hJØRNe av web’en

 3. Hei
  Har sett litt på skolebloggen din, men savner litt om dine tanker rundt undervisningstilbudet til elever med behov for særskilt tilrettelagt opplæring pga av utviklingshemming av ulik art. Dette er elever som ofte glemmes, men som har like krav til videregående skole som andre elever. Dessverre erfarer jeg som spesialpedagog altfor ofte at disse kommer i bakgrunnen.

  Lik

 4. Hei!

  Takk for lenke og real omtale. Jeg stemmer ikke SV som du skjønner, men jeg synes dere har kommet på rett spor på en del områder i skolepolitikken, og det kan jeg like.

  Det viktigste for meg er å få UNDERVISE; formidle fagstoff. Ikke la byråkratiet spise opp skolen!

  Jeg liker at du blogger og følger med, selv om du sikkert har det travelt.

  Til slutt vil jeg si at mine ujevnt oppdaterte blogg skyldes to ting: Vg3-elever og en 3,5 åring hjemme.

  Minsteroppmerksomheten gjør vel at jeg må skjerpe meg litt!

  God aften

  Lik

 5. Hei Bård.
  Her på Eiker vgs. har vi akkurat opprettet elevblogger for elever på Design og håndverk. Målet er å dokumentere oppgaver de gjør i Produksjon på elevbloggen sin og at dokumentasjonsarbeidet er en del av faget Kvalitet og dokumentasjon. Vi kommer gjerne på besøk en dag og forteller mer! Før det sjekk moderbloggen på http://www.eikerblogg.blogspot.no, der er linker til alle elevbloggene. Hilsen to faglærere.

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s