Fotballens svar på Snåsamannen

Så skjedde det. Drillo kom inn frå venstre, og brått var Noreg eit interessant forballag som kunne true dei beste (VGDagbladet, Nettavisen). Det er nesten ikkje til å tru.

Eg kjenner det i heile kroppen no på morgonen. Eit lite snev av sitringa frå tidleg 90-tal. VM-kvalifiseringa til USA 94 er den største oppturen eg har hatt som idrettstilskodar. Det var eit eventyr. Dag Solstad har skildra dette glitrande i si bok om VM (skrive saman med Jon Michelet). Han skildrar korleis ingen eigentleg kunne tru at Noreg skulle nå opp til eit slikt nivå, kvalifisere seg. Ein kunne irritere seg over at England ikkje kom til VM, tenke på at det hadde vore gøy med fleire nordiske der. Men at Noreg ikkje kom til VM, det var berre slik. Punktum. Til 94. Berre vi som såg Noreg tape 0-1 på Ullevål mot Island (eller Sveits, eller…) på 80-tallet etter godt spel og eit uheldig baklengs, berre dei som følgde Noreg gjennom tiår utan ein einaste viktig suksess (England ja, men vi gjekk ikkje vidare) kan forstå dette.

Det er denne sitringa eg kjenner eit snev av. Ein hunger etter igjen å sitte benka i 90 minutt å verkeleg tru at det kanskje kan gå bra, og at vi har eit lag å vere stolte av.

Eg er vel Noregs største tilhengar av Drillo, men eg trudde ikkje på han denne gangen. Men han er openbart fotballens svar på Snåsmannen. Han får i grunn Snåsamannen til å bleikne synest eg.

3 tanker på “Fotballens svar på Snåsamannen

 1. Tilbaketråkk: Fotballens svar p Snsamannen | calcioxtutti

 2. Drillo er konge. Ikke bare får han laget til å vinne fotballkamper, han har også en vitenskapelig tilnærming til fotball. Det at han er statistikk- og geografinerd er heller ingen ulempe.

  Sånn sett synes jeg det blir feil å sammenligne med Snåsamannen – Drillo baserer seg på kunnskap og fotballfaglig forståelse. Jeg klarer ikke å finne det samme belegget hos Snåsamannen!

  Lik

 3. Som Drillo sjøl sa da han blei spurt om han har magiske evner:

  – Nei, dette er ikke noe magi altså. Det har med avstander og vinkler og løpskapasitet og førsteforsvarsjobbing og overganger å gjøre, og ikke med magi.

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s