Skulebloggar 3

 Eg har fått ei rekke gode tips om bloggar, og har kø. Eg vil likevel har fleire tips, legg igjen ein kommentar!

Mange av dei som har ein skuleblogg arbeider sjølv med IKT i skule, fylkeskommune, forlag eller innan forsking.

Arne Olav Nygard bloggar i stor grad om tema som ligg i grenselandet mellom faget norsk, lærarjobben og det digitale. Med størst entusiasme om det som bind alle tre emna saman verkar det som. Han har også bloggen ikt og skole.

Kirsti arbeider med IKT i vidaregåande skule i Buskerud fylkeskommune, men verkar å vere interessert i det meste – ikkje minst det meste slags kultur. Det gjer pluss i mi bok.

Bloggen til Albertine Aaberge handlar om web i vidaregåande – og litt til. Ho arbeider ved Sogndal vidaregåande skule, underviser i mediefag og skriv ein nysjerrig og kunnskapsrik blogg.

Einar Berg er openbart naturvitar, det skin igjennom på ein fin måte (mellom linjene) i bloggen. Han arbeider også med ikt i vidaregåande opplæring, dvs i fylkeskommunen.

8 tanker på “Skulebloggar 3

 1. Det var stas å bli nemnt her – og litt skummelt for ein fersking på blogg-arenaen! I dag har vi hatt samling i IKT-forum etter IKT-konferansen på Kongsberg. Forumet består av 60 «IKT-pilotar» frå dei 13 vidaregåande skulane i Buskerud. Eitt tema var nettopp gode skulebloggar, og bør lærarar blogge? Jan Arve Overland presenterte gode bloggar,fleire av dei har du alt nemnt. Så viste han korleis han følgjer med på dei via Del.icio.us og Netvibes. Stor interesse, og fleire kastar seg utpå. Ja, du skal få fleire tips om gode bloggar snart!
  Ros til deg for at du følgjer med i bloggverda, at du sjølv bloggar, at du bloggar på nynorsk, og på eit så greit nynorsk. Det har slått meg at det er mange gode bloggar på nynorsk. Eg har inntrykk av at det er meir nynorsk i bloggverda enn i tradisjonelle medier. Men det er sjølvsagt ein digresjon her!

  Lik

 2. Interessant å følge rekken av skoleblogger. Omtalene dine bærer preg av at du har satt deg godt inn i hva som står på de bloggene du omtaler. Flott med en minister som følger så godt med. Jeg vil benytte anledningen til å trekke frem en fylkeskommunal kollega som og blogger om IKT og skole: http://kjmork.blogspot.com/

  Lik

 3. Positivt at du nevner ulike skoleblogger. For fem år siden var det kanskje tre lærerbloggere, nå nærmer tallet seg sikkert hundre. Så noe er i ferd med å skje her. Det ligger en sprengkraft i en slik delingskultur, tenk på hva nyutdannede lærere har å øse av i en slik bloggsfære. Jeg har samlet en oversikt over en del viktige lærerblogger på delicious: http://delicious.com/jaoverla/pedagogblogger – foreløpig er det 37 i denne lista, og den oppdateres jevnlig.

  Jan-Arve Overland

  Lik

 4. Takk for fin side og gode kommentarer om skoleblogger. Flott med Jan-Arve og deling på delicious også. På Sandvika vgs har kulturen «del det du har» også spredd seg til: bibliotekar, engelsk, barne og ungdomsarbeid og økonomi (norsk har vært nevnt før!). I tillegg har vi en side som heter «hva skjer på Sandvika?». Der deler vi pedagogisk aktivitet på skolen. Det kan være kurs lærere/ledere deltar på og prosjekt skolen er med på. Ideen bak siden er at alle på Sandvika skal være informert om hva som skjer på egen skole. Men vi ønsker også selvsagt å dele med flere. Se linker under.
  Ann S. Michaelsen, pedagogisk utviklingsleder Sandvika vgs
  http://metaingrid.blogspot.com/
  http://lk-theroadnottaken.blogspot.com/
  http://barn-ungdom-klasseblogg.blogspot.com/
  http://sandvika-ft.blogspot.com/
  http://sandvikavgsno.blogspot.com/

  Lik

 5. Jeg har god nytte av å lese skoleblogger i mitt arbeide som utviklingsleder ved Hønefoss vgs, fint å få tips om enda flere skoleblogger via denne bloggen.

  I tillegg til skolebloggene Jan-Arve nevner i tidligere kommentar her, kan jeg nevne vår skoles bokmerkeside på
  http://delicious.com/hovshovs
  Der har vi bokmerka over 1100 nettsider/-steder relatert til skole, tagga bl a med de ulike programområdene slik at lærerne lett kan finne det som gjelder sine egne fag. Vi er i gang med å plukke ut de beste nettstedene innen hvert fag for å få en enda mer systematisk bruk av sidene, og kvalitetssikre sidene også.

  I tillegg kan jeg i all beskjedenhet nevne bloggen jeg skriver i mitt arbeide med skoleledelse og ikt:
  http://hovsweblog.blogspot.com

  Lik

 6. Tilbaketråkk: Coda lowers price of electric sedan, sends it into production ahead of 2012 launch | karatekidwallpapers.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s