Skulebloggar 4

Tips strøymer inn, hald fram med å tipse. Nokre fleire lektorar i dag – eg skal gå nedover i skulesystemet neste gong.

Liv Marie Schou er lektor i Drammen, mellom anna norsklektor. Ho skriv om fag, andre skulespørsmål og diverse – til dømes katten sin. Og byen sin.

Ny blogg frå enno ein norsklektor. Ho arbeider på Fusa vgs, og skriv mest om fag så langt. Siste oppdatering er eit tankevekkande innlegg om korleis ho opplever arbeidssituasjonen sin.

I nabokommunen min Frogn finn eg Jørn sin blogg. Han underviser mellom anna engelsk, men er også godt inne i IKT. Skriv morosomt om mykje ulikt, med skule og IKT som gjennomgangstema.

Fleire har tipsa meg om Jan-Arve Overland, han har også lagt igjen innlegg sjølv. Han er ein veteran i gamet, og verkar å ha påverka mange til å starte. Det beste med den er at han openbart har eit reflektert tilhøve til korleis delingskultur og sosial web kan fungere i skulen.

Kjemikeren har også halde på ei stund. Han underviser i naturfag (bombe), og skriv om realfag, skule generelt og IKT i læring.

9 tanker på “Skulebloggar 4

 1. Takk for hyggelig oppmerksomhet! Vi som er opptatt av å forsøke å integrere IKT og særlig sosial web/web 2.0 i læringen synes det er et godt tegn at kunnskapsministeren både blogger selv og holder seg litt orientert i bloggsfæren!

  En liten detalj om en av de andre bloggene som nevnes i dag: kanskje er det fremdeles slik at på Internett vet ingen at du er en hund, men at du omtaler Kjemikeren so «han» kunne vært unngått ved å sjekke About-siden hennes. Som det fremgår der, er hun en dame ved navn Frøydis Hamre.

  For øvrig: som nabo er statsråden selvfølgelig ekstra velkommen tilå avlegge vår flotte nye skole et besøk!

  Lik

 2. Det er mange lærere som er opptatt av å dele og å bruke sosial web, men ikke alle vil nødvendigvis ha en egen blogg. Et nytt nettverk for alle som er interessert i skole, læring, sosial web og IKT ble etablert denne uka. Det sier noe om behovet for møtesteder når (så langt) 108 stk melder seg inn på fire dager, og medlemstallet stiger med to-tre i timen hele dagen. Vi har også etablert en felles wiki i tilknytning til nettverket, og den begynner alt å fylles med innhold. I tillegg er det dannet mange grupper basert på fagfellesskap, skoleslag eller felles interesser som podcasting og Second Life. Der vil det foregå erfaringsutvekslinger, deling av ideer og tips, og konkrete prosjekter kommer i gang etter hvert.

  Du er hjertelig velkommen til å melde deg inn, og kan du ikke det så håper jeg at du vil omtale dette nettverket på bloggen. Det er så vidt jeg vet det største fagnettverket for skolefolk på nettet. http://delogbruk.ning.com/

  Lik

 3. Tusen takk for omtale på bloggen din, koseleg at du les bloggane våre, det er inspirerande og er med på å halde skrivelysta ved lag. Blogging er med på å auke skriveaktiviteten til elevane, og dei må oppmuntrast til å skrive om det som opptek dei. Kvardagen er full av gode kvardagshistorier som kan delast med fleire.

  Lik

 4. Takk for omtale, sier meg enig i de andre: det er svært positivt at også politikerne på topp-plan setter seg inn i det arbeidet som foregår på «grasrotplan». Det begynner etterhvert å bli mange blogger å følge med på, og fra å være mer eller mindre desperat etter å finne NOEN fra det pedagogiske miljø som blogger, kan jeg snart begynne å bli selektiv i forhold til fag. Ikke mange realister enda, men de kommer, de kommer!

  Forøvrig er jeg absolutt ikke hankjønn 😉
  Mvh
  Frøydis Hamre

  Lik

 5. Positivt at du nevner ulike skoleblogger, og veldig stas at du har omtalt min! Kan du ordne lenken slik at den blir rett? Jeg er ganske ny både som lærer og som blogger. Det er mye jeg kan hente i bloggsfæren, og jeg har absolutt nytte av en slik type delingskultur. Når du omtaler min siste oppdatering som et tankevekkende innlegg om hvordan jeg opplever arbeidssituasjonen min, så må jeg få si at dette innlegget antakelig viser hvordan de aller fleste norsklærere opplever arbeidssituasjonen sin. Vet du om det har vært noe debatt om leseplikten i norsk tidligere? Den føles veldig urettferdig… 😉

  Uansett, veldig positivt at du følger så godt med, og at du blogger selv! Jeg setter pris på å kunne lese din blogg. Du skal ha ros for den. 😉

  Lik

 6. Tilbaketråkk: Storebror seg meg « Kjemikerens utvikling

 7. Hands down, Apple’s app store wins by a mile. It’s a huge selection of all sorts of apps vs a rather sad selection of a handful for Zune. Microsoft has plans, especially in the realm of games, but I’m not sure I’d want to bet on the future if this aspect is important to you. The iPod is a much better choice in that case.

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s