Skulebloggar 5

Først av alt skuldar eg Frøydis Hamre ei årsaking for å ta så feil av ho!

Så til dagens tekst. Dei fleste skulebloggarar arbeider i vidaregåande eller fylkeskommunen får eg inntrykk av. Her er nokre av unnataka:

Kjetil har Kjetils pedblogg og arbeider på Levre skule i Bærum kommune. Han skriv godt om skule generelt og ikt i læring spesielt.

Teachertalk er skriven av ein adjunkt med bra erfaring frå grunnskulen i Tromsø. Fagleg interessant om m.a ulike pedagogiske emne.

Ole J Rosten arbeider som kontaktlærar på Rud skole i Rælingen og har ein god og morsom blogg om likt og ulikt, med vekt på ikt.

Dalstroka innanfor er bloggen til ein nyutdanna lærar frå dalstroka innanfor (Sirdal?). Han har oppfordra meg til å få fram fleire bloggar frå grunnskulen. Det er no gjort!

Den einaste barnehagebloggen eg har funne så langt er bloggen til Dronning Mauds Minne, førskulelærarutdanninga i Trondheim. Den er skriven av studentar og tilsette og er ei passe blanding av fag og moro.

Hald fram med å tipse; Eg skal poste nokre gonger til i denne serien.

8 tanker på “Skulebloggar 5

 1. Hehe…så flott å sjå at tovegskommunikasjon fungerer heilt til høgste nivå!

  Ekesmpla du har funne er gode. Eg har dei alle i straumlesaren min og har stor glede av dei. Skuledagen er for meg endå så hektisk at eg ikkje rekk dei djupe pedagogiske samtalane med mine kolleger. (Roar det seg etterkvart?) Slik sett er desse bloggane med tankar frå lærarar i like, eller liknande situasjonar veldig flotte for meg personleg.

  Oppdaga nokre nye i kveld faktisk. Frå Tau Ungdomsskole:
  http://ruthnina.blogspot.com
  http://frokenloken.blogspot.com

  Eg har i tillegg Thomas Røst Stenerud i straumlesaren min. Han er for tida lærarstudent ved UiO:
  http://www.rxst.no/blog/

  Takk for ein innhaldsrik kjelde til nyhende og informasjon som er litt i tråd med det Språkteigen tek opp her:
  http://podkast.nrk.no/fil/spraakteigen/nrk_spraakteigen_2008-1116-0930_26827.mp3?stat=1&pks=26827

  Lukke til vidare!

  PS. Statistikken er no oppdatert:
  http://www.dalstroka-innafor.net/2009/02/13/bard-vegards-skulefokus/

  Lik

 2. Takk for lenke, Bård Vegar:-)Flott at du trekker fram noen grunnskoleblogger. Det hadde vært morsomt om noen flere begynte å blogge om grunnskolen. Ellers så må jeg si jeg er imponert over hvor personlig du greier å være på bloggen din, uten å bli privat. Det gjør bloggen mer levende, og utdanningsministeren mer «mennesklig».

  Lik

 3. Dere SV’ere er f…meg mentalt forstyrret! Jeg anbefaler boken til dr Lyle Rossiter til alle som kan lese!STAT STAT STAT – nå skal staten ta de døde kroppene våre også? Skremmende!

  Lik

 4. Tilbaketråkk: Storebror ser meg « Kjemikerens utvikling

 5. Siden du har så få blogger om barnehage vil jeg tipse deg om min nyopprette blogg «Om kunst estetikk og læring» http://annhege.wordpress.com knyttet til mitt 1. lektorprosjekt som blant annet dreier seg om å utvikle gode strategier for formidling av kunst og kultur i barnehage. Dette er et prosjekt som involverer Høgskolen i Oslo, barnehager og kunst- og kulturinstitusjoner i Oslo. Dette prosjektet har nettstedet http://www.kunstibarnehagen.no/

  Lik

 6. Det finnes flere barnehageblogger for den som leter….
  I barnehageetaten i Kristiansand kommune har vi en blogg for, og om Kristiansandbarnehagen. På bloggen får vi en anledning til å kommunisere med alle, ikke bare gjennom lederne som det ellers ofte blir. Vi får også anledning til å vise fram gode eksempler, minne om viktige hendelser og legge ut lenker til nødvendige ressurser for barnehagen.
  Vi har ikke klart å lage en kultur for kommentarer, men over 10.000 individuelle treff sier jo sitt om interessen.
  Vi har presentert bloggen for både foreldre og politikere, og vet at det er flere som følger oss.
  Det hadde vært fint om du hadde laget en oversikt over barnehageblogger på linje med skoleblogger. (Barnehagene liker å være ”på linje med” skolen J)

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s