Skulebloggar 6

Ein kort tur innom for å legge ut ein del fleire bloggar, knytt til temaet ikt.

IKT i læring handlar om det, og er nokså teknisk orientert. Ein lærebokforfattar og høgskulelektor skriv om same tema på gjemmesiden. Diginalet er skrive av ein entusiastisk lærar med interesse for IKT. Lisa’s lagune 2.0 er også skrive av ein lærar, mellom anna i engelsk.

Eg vil og nytte høvet til å skryte litt av det nyoppretta sosiale nettverket del og bruk (D&B). Det er etter initiativ frå entusiast og innovatør Ingunn Kjøl Wiig. Det er eit forum for læring og nettverksbygging omkring digital kompetanse som allereie har 320 medlemmer.

6 tanker på “Skulebloggar 6

 1. Takk for sprek omtale 🙂

  Jeg setter veldig pris på at vi har en bloggende kunnskapsminister! Stå på, og si gjerne fra om du har lyst å besøke oss på d&b i Second Life C»,)

  Vi bistår enhver med de første skritt i 3D-pixler!

  Lik

 2. Alle snakker om etterutdanning og oppdatering av norske lærere – særlig innen IKT. Men ofte blir det dessverre samlinger om ”målene vi aldri når”. Her går det altså farlig smått, er min erfaring, om vi skal nå verdenstoppen innen IKT også da! Hvor er de ultimative krav fra toppen til norske læreres minstekompetanse innen data, f.eks. de sentrale modulene i datakortet innen en oppgitt frist?! Hva skal man gjøre med lærere som ikke greier oppfylle de digitale læreplanmålene i K06? Og hva med fylker, kommuner, skoler og rektorer som år etter år ikke makter å holde en minstestandard for IKT-infrastruktur i klasserommene? Skal de alle ha dispensasjon fra læreplanverket (som nå er forskriftsfestet)?

  En ansvarlig for lokalgitt norskeksamen vgs. i en østlandsregion sa det så tydelig i forfjor høst når hun ble spurt om føringene for den nye eksamen: ”Er det noe nytt i norsken, da?” Nå kan også rektorene med loven i hånd kreve at lærere tar igjen timene de er på kurs. I bunn ligger en definisjon av hva undervisning er og ikke er, etter en dom i arbeidsretten. Og lærerne skal selvsagt undervise reelt timene de får betalt for etter stillingsprosenten. Systemet kalles ”borttelling av timer” og er gjennomført på flere videregående skoler i flere fylker. Men med et slikt lik i lasten, er det lite håp for heving av datakompetansen i skolen er jeg redd. Her sitter stat og fylke andføttes i samme båt og ror i hver sin retning virker det som. Hva mener Kunnskapsministeren? Klar tale foretrekkes.

  Lik

 3. Tilbaketråkk: d&b - del og bruk, et ning-nettverk for….

 4. Tilbaketråkk: Twitter Trackbacks for Bård Vegar Solhjell sin blogg » Blog Archive » Skulebloggar 6 [bardvegar.no] on Topsy.com

 5. Tilbaketråkk: Home Improvement Has In no way Been This Straightforward Before … | Paraiso Travel Movie Reviews

 6. Tilbaketråkk: Tips On How To Go About Diabetes With Good Nutrition And Exercise | Kay Lenz

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s