Skulebloggar 7 – det digitale lærarrommet

Eg avsluttar serien om skulebloggar med ei rekke ulike bloggar (og liknande). Dei fleste av dei har eg diverre ikkje fått sett så mykje på, så dette vert litt prega av oppramsing.

 Ole Frode skriv om utdanning og skuleleiing. Rutti er kontaktlærar ved Tau ungdomsskule. Ungdomsskulelærar er også innehavarar av denne bloggen.

Det verkar å vere mange bloggarar i Rogaland, slik som biolog og lærar i vidaregåande Erik Utne Vie. Mannen bak denne bloggen er utviklingsleiar ved Hønesfoss vgs. Kjell Mørk arbeider i Nordland fylkeskommune, medan Thomas Røst Stenerud vel er den første studenten på lærarutdanninga eg har fått med. Ingrid Svennevig Hagen er den første skulebiblotekaren, ho arbeider på Sandvika vgs.

Ann S Michaelsen, pedagogisk utviklingsleiar ved denne skulen, har tipsa meg om ei rekke bloggar dei bruker i arbeidet sitt. Elevbloggar, fagbloggar etc. Dei har openbart kome særs langt i å bruke sosiale medier fagleg. Her er nokre døme:

http://lk-theroadnottaken.blogspot.com/
http://barn-ungdom-klasseblogg.blogspot.com/
http://sandvika-ft.blogspot.com/
http://sandvikavgsno.blogspot.com/

og denne http://norsk1sta.blogspot.com/

Til sist. Jan-Arve Overland (som sjølv har ein god blogg som eg har nemnd før) har laga denne oversikta over bloggar, som i stor grad er overlappande med min gjennomgang.

Det var det. Det er sikkert nokre eg har gløymd, sånn er livet. Tips meg gjerne, eg vil framleis (men meir sporadisk) sjå etter nye deltakarar på denne arenaen.

4 tanker på “Skulebloggar 7 – det digitale lærarrommet

 1. Jeg synes det er kjekt at utdanningsministeren tar seg tid til å se på hvordan vi som jobber i skoleverket reflekterer og diskuterer og egentlig videreutvikler oss i samarbeid med andre gjennom den sosiale web’en, som via blogger og D&B. For min egen del har jeg lært enormt mye etter at jeg selv begynte å blogge og tok skrittet ut i sosiale nettverk som Twitter og ved å følge 60 blogger i RSS-feeden min (deriblant din 🙂 )

  Med vennlig hilsen
  Elisabeth Engum – Bergen

  Lik

 2. Takk for at du tar deg tid til å lese våre kommentarer og legge ut informasjon om hva som blir gjort på skolene rundt i landet på denne siden. Både lærere og elever har stort utbytte av å jobbe med web 2.o i form av blogger og wikier. I videregående skole har nå de fleste lærere og elever tatt i bruk bærbar pc. Nå trenger vi å samarbeide slik at vi kan ta i bruk teknologien på best mulig måte. Alle har noe å lære her!

  Lik

 3. Må si meg helt enig med de andre kommentarene her. Jeg har lært mye etter å ha begynt å lese i den s.k bloggosfæren og samtidig melde meg på der selv. Mange inspirerende og innsiktsfulle innlegg som burde gi håp for utviklingen i norsk skole fremover.

  Lik

 4. Mange interessante innspill her. Jeg jobber for Digitaliseringsprosjektet i Trondheim kommune, men har i mange år jobbet som lærer. I den siste tiden har jeg arbeidd med å legge til rette for en mer automatiser innskrivingsprosess av elever i grunnskolen i Trondheim. Men med min bakgrunn har jeg dette året begynt å reflektere mer over den pedagogiske hverdagen jeg selv har stått mht bruken av digitale verktøy i undervisninga. Jeg har gjort en del research og ser at vi har veldig mye kunnskap om den tekniske biten av den digitale hverdagen i skolen, men det ser ut som om vi mangler nødvendig kunnskap om pedagogisk og didaktisk innhold og bruk av slike verktøy.
  Jeg har sett gjennom en god del forskningsrapporter og spørsmålene er de samme: hvor mange PC-er er det pr elev? hvordan vurderer rektor kompetansen til pedagogene? graden av tilgang til nett? osv.
  Hvorfor er det ingen som spør om måloppnåelse og graden av måloppnåelse mht målene i læreplanen? Hva skal til for å oppnå målene? Hvilke typer verktøy og ressurser trenger underviserne? Osv.

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s