Klokt av Telenor

Fleire medier (NA24 Dagbladet)  rapporterer at Telenor har avvist kravet om å stenge tilgangen til nettstaden Pirate Bay. Det er IFPI (dei internasjonale plateselskapa sin interesseorganisasjon) og andre som har sett fram dette kravet. Det skjer etter at Post og Teletilsynet har utarbeida retningslinjer for innhaldsnøytralitet som mellom anna Telenor har slutta seg til.

Telenor har gjort det einaste rette. Eg er mot ulovleg fildeling, men meiner terskelen for at ein leverandør av internett skal stenge tilgangen til ei side må vere ekstremt høg. Eg saksar frå det dei sjølv seier:

 – At en internettleverandør skal kontrollere og ta stilling til hva internettbrukerne kan og ikke kan laste ned, er like galt som at Posten skulle åpne og lese brev og avgjøre hvilke som skulle leveres. Dette sier Ragnar Kårhus, leder for Telenor Norge.

og vidare:

– Problemet er at forretningsmodellen for salg av digitalt innhold på mange måter er foreldet og ikke har tatt internetthverdagen inn over seg. Problemet ligger ikke hos internettleverandørene, men hos rettighetshaverne selv. Telenor mener det er rettighetshavernes oppgave å utvikle bærekraftige forretningsmodeller for innhold levert over Internett. At det kan gjøres med suksess, viser både verdenssuksessen iTunes og Telenors egen musikkbutikk. Det enorme markedet for nedlasting av ringetoner og spill til mobiltelefoner er et annet eksempel på at digitalt innhold blir betalt for når forretningsmodellen er riktig.

8 tanker på “Klokt av Telenor

 1. Fett!

  Som proff biltyv er jeg veldig glad for å se at det dannes en bred front for at det fortsat skal være mulig å stjele her i landet.

  Når jeg stjeler en bil, er ikke det fordi jeg er kriminell, men fordi forretningsmodellen for salg av moderne biler er foreldet, og at det er bilprodusentenes ansvar å utvikle bærekraftige forretningsmodeller for biler. Denne setningen er jo bare tull – og jeg skal bruke den så ofte jeg kan!

  Lik

 2. Ville Benny Biltyv hatt et problem med at jeg bygde min egen bil lik sin egen? 🙂 Husk at å ikke sensurere innhold ikke er det samme som å lovliggjøre fildeling.

  Lik

 3. Det er vel i den anledning også på sin plass å fremme forslag om å stenge veiene her i landet.
  Folk kjører jo som kjent for fort, og det er farlig.

  Lik

 4. Skuffet over telenor. Forstår at de ikke vil miste bredbåndskunder, men ha no litt Viking-Baller! Kjemp mot tyveriet, og tenk på artistene som må ha deltidsjobber fordi folk ikke betaler for deres produkter. Hadde kundene deres funnet en måte å sneket seg unna månedsavgifter og teleskrittutgifter hadde dere vært like sår i rumpen som artistene er i dag; Og ja, dere hadde nok slengt saksmål rundt dere som flammer i helvete!!
  Kjerpings Telenor!!! Man skal betale for underholdning (film&musikk), på lik linje som man betaler for alt annet her i verden!
  At dere tar Piratebays side viser ikke at dere har ryggrad; tvert om. Her er det bare snakk om langsiktig, økonomisk hennsiktsmessig PASSIVT valg. Vinn-Vinn for telenor.
  Kanskje dere burde prøvd piratkopiering av bilnøkkler så det blir lettere for biltyver å stjele bilene til folk?
  Da kan du hvertfall være sikker på at alle biltyver her i landet bruker Telenor!

  Lik

 5. Morsomt med denne biltyv-sammenligning. Er en grunn til at det er nøkler, og det er en grunn til at nøklene stadig mer mer avanserte…
  Hadde musikk-/filmbransjen klart å utvikle et format som gjør det mulig for meg å utnytte produktet jeg kjøper på de plattformene jeg ønsker, og hadde de samtidig laget en enkel løsning for henting/nedlasting tror jeg bransjens bekymringer hadde vært borte.

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s