Meiningslaust

Det er den totale meiningsløysa, at born mistar livet på ein skule. Det utfordrar også så sterkt den kjensla av tryggleik som er knytt til skulen. Skuletragedien i Tyskland i dag er ein nok ei uforståeleg og meiningslaus hending. Elevane skildrar det med den same kjensla av at det er uforståeleg. Eg kjenner at eg blir tom for ord. Samstundes må diskutere kva vi kan gjere for ikkje å skape eit samfunn der enkelte unge menneske vel slike alternativ.

Vi kondolerer Tyskland, skulen og føresette med eit grusom tap.

2 tanker på “Meiningslaust

  1. Jeg synes at det vi bør diskutere er hvordan og hvor mye vi omtaler skolemassakre. Gjerningsmannens motiver er dunkle, men ønsket om oppmerksomhet synes å spille en rolle. Derfor bør de omtales minst mulig, og man bør ikke legge uten lenker til sensasjonsoppslag, slik som det er gjort her.

    Det er liten grunn til å tro vi kan skape et samfunn der en av åtti millioner eller en av fem millioner velger slike alternativ, og slike handlinger bør ikke inngå i premissene for våre valg. Vi klarer fint å arbeide for et bra samfunn og gode skoler uten å gi moralsk forkastelige handlinger unødig plass.

    Lik

  2. Skulen i Tyskland hadde tenkt på det utenkjelege og laga ein plan for det. Difor kunne rektor gje ei koda melding til lærarane om å låsa døra.

    Kor mange norske skular har laga ein slik plan? Kor mange lærarar kjennar til han og har øvd på planen?

    Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s