Erfaring med utvida skuledag

I dag har eg vore på ein stor konferanse i Skedsmo som oppsummerer erfaringane med forsøk med utivda skuledag og prosjekt leksehjelp. Evalueringa av forsøka er særs positive. Leksehjelp, eller treningstid som eg har byrja å kalle det, er positivt i 9 av 10 tilfeller og kan redusere dei sosiale skilnadane. Forsøka med utvida skuledag har vore ein massiv suksess hos foreldre, elevar og skule. Det vert rapportert om betre læring, betre trivsel og ein meir heilskapleg dag for ungane.

Dette er i trå med andre resultat, som viser at fysisk aktivitet og kosthald er viktig for læring og at fleire skuletimar og meir treningstid med hjelp er viktig for elevane si læring. Fysisk aktivitet er ikkje berre viktig for læring, men også for at ungar skal oppleve mestring og tidleg få glede av aktivitet og idrett. Innaktivitet er ein viktig årsak til mykje av sjukdomsbiletet i dag. Stig Inge Bjørnebye, tidlegare fotballspelar og no medlem av regjeringas rådgjevingsgruppe for fysisk aktivitet, heldt eit godt innlegg om dette.

No må vi innføre ein ny heilskapleg skuledag for alle elevar! Eg har før skildra kva som må ligge i dette. Dersom SV gjer eit godt val og vi raudgrøne får fortsette blir dette ei av dei viktigaste reformene.

Én tanke på “Erfaring med utvida skuledag

  1. Ja, det er i utgangspunktet flott med heldagsskole, men som lærer på en ungdomsskole på østlandet, skulle jeg ønske kunnskpsministeren kunne bruke tid på å få orden på skoledagen vi allerede har. Økonomi til å sette inn vikarer, midler til å gjennomføre ikt i alle fag, tilgang til kvalifiserte lærere. Jeg blir litt fortvila når nye visjoner lanseres, mens vi i virkligheten strever med å gjennomføre seks skoletimer på en god måte.

    Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s