Tippeligaen

Tippeligaen startar igjen (VG og Dagbladet . Det heile er sjølvsagt litt uengasjerande all den tid Sogndal svevar rundt i øvre halvdel av 2.divisjon (les 1.divisjon (les Adeccoligaen)), men eg lagar min vane tru eit (ubegrunna) tips for korleis det heile vil gå. Som vanleg bygger eg det på ei blanding av sladder og fakta i aviser, litt kjensler og ein dose behov for å tippe bitte litt annleis enn andre.

I år som i fjor har eg levert inn tipset mitt til regjeringas tippeligakonkurranse (ja, det høyrest litt nerdete ut, og er det, men like fullt). Så vidt eg kan hugse vart eg nummer 2 eller 3 i fjor (bak Lars Peder Brekk og kanskje Terje Riis-Johansen). Her er årets tips (trur eg, kanskje eg rotar litt i botn i forhold til det eg leverte)

1. Rosenborg 2. Vålerenga (ja. Tippar aldri dei høgt, men trur litt på det og det er orginalt i år) 3. Stabæk 4. Lillestrøm 5. Brann 6. Fredrikstad 7. Lyn 8. Tromsø (du kjem ikkje i toppen berre på grunn av ein bra vinter og fjorårssesong) 9. Viking 10. Bodø/Glimt 11. Molde 12. Strømsgodset 13. Start 14. Odd 15. Sandefjord 16. Ålesund

7 tanker på “Tippeligaen

 1. Jeg synes ærlig talt at du kunne jobbe litt hardere for å gi barna våre en ordentlig utdannelse. At du har tid til å skrive sånt puerilt vås om fotball overrasker.

  Forøvrig har du medvirket til et idiotvedtak idag: Forslaget om «Her kommer jeg..» er trukket. Jeg har en seksåring i Nordre Skøyen barnehage i Østensjø bydel. Jeg synes det er en god ide at noen bryr seg om hva hun kan før hun begynner på skolen. Utdanningsforbundet er noe annet enn foreldrene i Østensjø bydel Vi tilhører Østensjø skoles krets, og hun ville begynt der til høsten. Hun har hatt to eldre søsken der før henne, og interessen for hva de kunne og ikke kunne når de startet manglet. Sånn sett er det greit for meg at noen gidder å bry seg. Nå begynner hun på privatskole til høsten, så hun skal nok klare seg.

  Men ikke alle er så heldige. Og hadde det vært opp til deg, hadde ingen vært så heldige. Da hadde det kanskje vært en ide å ta jobben litt mer seriøst? Du vil faktisk ha alle inn i norsk offentlig skole, og da har du et moralsk ansvar for at den er bra. Min, riktignok kvalitative, erfaring er at er den ikke. Jeg er glad at jeg og min familie er ferdig med dette for alltid. Tallfobien din i dette tilfelle setter uttalelsen din om all statistikken du lærte på statsvitenskap i et underlig lys. Jeg håper du forsvinner til etter valget. Den jobben du har nå er du ikke voksen til.

  Lik

 2. Puerilt vås? Nå har faktisk Bård Vegar et liv utenom politikken, og hva han bruker den til har du ingenting til. Nå er jeg en del rødere enn Bård, men at han jobber bra og har gjort en fantastisk jobb sammenliknet med resten av partiet skal han ha!

  At din datter blir sendt på privatskole forteller mer om deg som forelder. Et barn skal ikke bli vurdert og lært i barnehager. Bokstavlek er en ting, men når vi snakker om regelrett undervisning har det gått for langt. Din datter har plass i offentlig skole, du bare velger feil. La oss nå for din datter skyld håpe at det er snakk om Steinerskolen og ikke en av de andre harde akademiske, teoretiske karakter-fra-femte-klasse skolene. Du gjør feil som forelder!

  Og du som klager på den norske skole kan vel gå frem som et godt eksempel med punktum, ord deling og utfyldende setninger.

  Lik

 3. Stao no pao, superlaget Saogndal. Mange gode minner frå Fosshaugane frå den tida Saogndal var på toppen. Førre person nådde dei nesten oppatte. Etter denne sessongen er dei på toppen att og vi kan møte opp på Fosshaugane

  Lik

 4. Til Truls Dydland,
  Hva man gjør på fritiden er ens egen sak. Hva man legger ut for offentlig kommentar, må det være lov å kommentere. Jeg er nøye med å sette navnet mitt under kritikk av navngitte personer. Jeg synes det å sette opp lister over hvordan det kommer til å gå i fotball er tullete og umodent. Hva skal man få ut av det? At noen synes at Viking har fått feil plassering?

  Jeg er helt klart skuffet over kunnskapsministerens politikk med hensyn til ”Her kommer jeg..”. Astrid Søgnen, som har frontet initiativet, har gjort en kjempejobb for å løfte Osloskolen. Den er åpenbart bedre enn det BVS har maktet, selvom han ikke er så verst til SV-er å være. Det får nå være måte på beskjedne ambisjoner. Dette var et flott initiativ for å forbedre overgangen fra barnehage til skole. Det fortjente bedre enn å bli stoppet bare fordi noen sa ”måling av barn”, og alle tallfestingsfundamentalistene hoppet på. Det er bemerkelsesverdig hvor ideologisk forstokket store deler av norsk venstreside er når gjelder dette. Har du lest heftet?

  Jeg er glad for at du finner plass til mine barn i norsk skole. Nå har jeg tre barn, hvorav de to eldste faktisk har gått der. Alt jeg kan si er at det var ikke vår erfaring. Så over til to ting jeg er enig med det i. Det første er at det sier en del om meg som forelder at barna mine går på privatskole. Vi har bodd i utlandet og kommer sannsynligvis til å gjøre det igjen. Denne gangen skal de slippe å føle seg dumme bare fordi norsk skole er for svak på kunnskap. Det var en feil å stole på norsk skole, og de skal ikke bli sviktet igjen så lenge jeg har mulighet til å gjøre noe med det.

  Det er fint at du er opptatt av hvordan barna mine har det. Så spørs det om de er interessert. Siden du knytter lykken til minst mulig måling, klarer jeg ikke å motstå fristelsen til å gjengi utbruddet til sønnen min da han leste Lindtjørns (SV) tirader mot karakterer i Aftenposten igår: ”Idiot.” Man kan ikke stole på ungdommen.

  Det andre jeg er enig i er at skriftlig norsk er viktig. En forklaring men ingen unnskyldning var at jeg bare hadde noen minutter til disposisjon før flyet mitt gikk. Men vi trenger alle å bli flinkere, så kritikken ville vært til atskillig større nytte om du kunne si hva som er feil og hvorfor. Jeg har lest gjennom innlegget igjen, og funnet et par gale preposisjoner da jeg ombestemte meg mitt i setningen. Så veldig mange kommafeil og ufullstendige setninger var det da ikke? Og kan du påvise særskrivingsfeilene?

  For å gjøre dette til et kollektivt kunnskapsløft, har jeg noen språkkommentarer til deg:
  Puerilt vås? Nå har faktisk Bård Vegar et liv utenom politikken, og hva han bruker den ( ’liv’er intekjønn, så her må det være ‘det’) til har du ingenting til (her skal det vel være ‘med’. Nå er jeg en del rødere enn Bård, men at han jobber bra (komma) og har gjort en fantastisk jobb sammenliknet med resten av partiet (komma) skal han ha! (Setningen er klumpete. Jeg vil satt to kommaer slik den står, men først og fremst vil jeg ha skrevet den om.)
  At din datter blir sendt på privatskole (komma) forteller mer om deg som forelder (du må si mer enn hva da, eller så må du skrive ‘mye’). Et barn skal ikke bli vurdert og lært i barnehager (”bli lært” skurrer for meg). Bokstavlek er en ting (fragment, skriv om), men når vi snakker om regelrett undervisning (komma) har det gått for langt. Din datter har plass i offentlig skole, du bare velger feil. La oss nå for din datter (genitivs-s mangler) skyld håpe at det er snakk om Steinerskolen og ikke en av de andre harde (’harde’ bør utelates fordi du synes å mene at Steinerskolen er ok.) akademiske, teoretiske karakter-fra-femte-klasse skolene. (Dessverre må nok privatskoler følge undervisningsloven, så slike skoler finnes ikke. Men det visste ikke du) Du gjør feil som forelder!

  Og du som klager på den norske skole (Feil 1 komma Feil 2 ’den norske skolen’ eller ’norsk skole’) kan vel gå frem som ( ’foran med’) et godt eksempel med (hensyn til) punktum, ord deling (dette er ironi, ikke sant?) og utfyldende (fullstendige er bedre, uansett heter det ’utfyllende.) setninger.

  Kom igjen. La oss se hva du har lært. Hansken er kastet. Du vil ikke fremstå som en uvitende jypling som ikke vet hva han snakker om når han anbefaler norsk skole?

  Lik

 5. Selvfølgelig har man lov å kommentere om det er mulighet til det, jeg har ikke kritisert _at_ du kommenterte, jeg har kritisert _hva_ du kommenterte. Noen synes det er kjekt å tippe resultater i fotball, noen ikke. Du spiller ikke lotto, skraplodd eller V75? Nei, men majoriteten av Norges befolkning gjør det. Hvorfor? Fordi det er kjekt. Fordi det er underholdende og fordi man får glede ut av det.

  Jeg er for mappevurdering og imot karrakter. Kanskje fordi jeg ikke er så glad i å få karrakterer selv, men og fordi jeg mener at det ødelegger for mulige fremtidsdrømmer på helt feil grunnlag. Om jeg nå ikke kommer inn på samfunnslinjen til VGS 2 er det fordi jeg har to i matte, er det rettferdig? Jeg søker en linje for språk og samfunn, hvorfor skal min mattekarrakter ha noe å si? Når man skal inn på høyere studier og på de fineste skolene som f.eks. Oxford og Harvard ser de sjelden på karrakterer som et avgjørende punkt. Det er hvordan eleven jobber, hvor mye eleven brenner for faget og til sist om eleven har bra vurdering, merk deg at jeg ikke skriver karrakter, i faget!

  Det er feil at man skal gi karrakterer når man kommer på VGS og oppover, for det er ikke min mattekarrakter som skal bestemme om jeg får studere tysk kultur eller min tysk karrakter som skal bestemme og jeg får studere matte. Tull er det!

  Hahaha, du går til anngrep på innlegget mitt? Greide du ikke helt å argumentere og derfor så deg nødt til å pirke? Herregud. For det første skriver jeg dette fort en gang uten å lese igjennom, for det andre er det snakk om et svar på en blogg og for det tredje så retter du faktisk feil på noen punkter og andre plasser er det bare synsing. Jeg er glad jeg ikke har deg som lærer. Bare kom deg til utlandet, for vi vil ikke ha deg i Norge!

  Lik

 6. Truls,

  Jeg vil bare gi deg sjansen til å vise at du hadde baller nok til å si hva som er galt i det første innlegget mitt eller om du bare var en uvitende fyr som slenger om seg med tull og demagogi uten å kunne bakke det opp. Har du sagt at jeg skriver feil, må du kunne si hvor feilene er. I innlegg to får du veldig tydelig hvordan det står til med den saken. Hvor er det jeg retter feil, og hvor er det jeg synser. Hvor mener du at jeg har rett?

  Jeg skjønner at du er frustrert over karakterene dine. Men ærlig talt: Kan du ikke skrive bedre enn dette – selv i en blogg uten å lese igjennom – fortjener du ikke bedre karakterer. Du burde bruke tid på å lære deg tenkning og skrivning. Hvis du lærte deg å stave ordet karakter, vil du spare et anslag og dermed frigjøre tid. Og så burde du slutte med å komme med unnskyldninger for at du ikke får det til.

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s