Har du det i deg?

I dag har vi presentert rekrutteringskampanjen «Har du det i deg». Vi vil rekruttere fleire til læraryrket, og har sett i gang det som visstnok er den største rekrutteringskampanjen nokon sinne i offentleg sektor. Her finn du nettsida. Det heile skjer i regi av GNIST-samarbeidet, som du kan lese meir om her.

Eg har også lagt ut link og invitasjon på Twitter i dag til ein (uformell) test du kan ta for å sjekke om du passar som lærar. Kva syns du om kampanjen?

No drar eg på landsmøte. Meir derfrå.

14 tanker på “Har du det i deg?

 1. Fikk sterk anbefaling om læreryrket. Tema Teak-møbler var litt fravikende i svaret. Hvorfor bare henvise til foreldrene? Om lærer’n ikke vet svaret umiddelbart, så kan han jo sjekke det ut og ta temaet regnskog materialer opp i naturfag/snekkerfag.

  Lik

 2. Jeg har det i meg!! Har også lyst…men det betyr i såfall at jeg må gå ned ca 200 000 pr år i lønn! Hva har du tenkt å gjøre med lønna Bård Vegard? Jeg tror lønna er et stort hinder for å få rekrutter akkurat de du er ute etter! Dessverre….

  Lik

 3. Eg er nok redd GNIST vil slokne etter ei kort stund. Vi veit alle kvar skoen trykkjer,- sjå kommentaren frå «Berit» ovanfor. Gjennomsnittsløna til ein som arbeider innan industrien med 5 års utdanning, har omlag 250 000 kroner meir i årsløn enn ein adjunkt med opprykk (med full ansiennitet). Du er nok nøydd til å gjere noko med lønsnivået (og arbeidstilhøva!) for å lokke ungdommen til kateteret. Kva med ei lønsauke på 60%? Ønskjer de kvalifisert arbeidskraft må de gjere som i andre bransjar, nemleg betale godt! Er du viljug til å satse på lærarane? Er du i stand til å satse på lærarane????? (I og med at de har gitt forhandlingsretten til KS, og oppheva øyremerka tilskot (med sjølvsagt unnatak for fruktordninga!!) har de gitt frå dykk den reelle styringa med skulen. Vil du ta styringa tilbake? Det som nemleg skjer, er at de politikarar har manøvrert dykk dit de likar dykk best – de har friteke dykk sjølv for reelt ansvar! Storting / regjering gir oppgåver og løyver pengar til kommunane. Pengane til skulen kjem ikkje fram fordi kommunane meiner dei får for lite. Alle kan med god grunn skulde på kvarandre,- og ingen vil ta ansvar for vanstyret. Og skulen haltar vidare……

  Lik

 4. Hvorfor kan ikke SV legge bort de ideologiske knivene et lite øyeblikk og innse at det finnes mer dyptgående problemer at rekrutteringen til læreryrket?

  Utgangskravene fra lærerhøyskolen må økes, fordi altfor mange hoppe høyde uten list allerede. Lønningene må økes, og ja, differansieres. Likt arbeid, lik lønn, men ikke alle i læreryrket utfører likt arbeid. Ja til gode lærere. Og man må innføre et halvt års obligatorisk etterutdanning hvert 8. år for å sikre at lærerens kunnskap er oppdatert.

  Lik

 5. Det er flott at man prøver å få hevet statusen til læreryrket ved å snakke positivt om det. Som mange påpeker vil det nok også hjelpe om man øker lønna.

  Når det gjelder reklamekampanjen har jeg hørt mange kommentarer om hvor kjønnsstereotyp den er. I testen på nett spør en gutt om hvorfor det heter «pi», ei jente spør om å få gå på do, en gutt stiller et miljøspørsmål, noen jenter stiller et tullespørsmål om kyssing og en gutt spør om hva adjektiv er. Til slutt er det riktignok også en gutt som bruker mobiltelefon, men han sier i det minste pent unnskyld. I videofilmen som skal kjøres på tv er det en gutt som har alle svarene. Hvilke diskusjoner har man hatt om kjønnsroller når reklamekampanjen ble utformet?

  Lik

 6. Jeg har kjempelyst til å bli førskolelærer eller allmennlærer. Det som hindrer meg, er at jeg allerede har studert så mye at jeg ikke får mer støtte fra Lånekassen. I tillegg har jeg mann, tre barn, huslån, bil og studielån, og jeg må jobbe minst 80% for at vi skal klare oss økonomisk. Jeg hadde klart å ta en utdannelse ved å studere på fritiden, men ingen andre enn Høgskolen i Hedmark tilbyr nettbasert lærerutdannelse. Jeg kan ikke dra til Hamar tre dager hver måned, så da blir det uaktuelt. Hva med å lage noen fleksible utdanningsmodeller som kan tilpasses folk som meg, og andre som ikke er 19 år og har mulighet til å studere på heltid i 3-4 år?

  Lik

 7. Jeg har det i meg – men hvor lenge varer det før jeg er utbrent?! Lav voksentetthet i grunnskolen og stadig økende sykefravær gjør arbeidsforholdene til de som er igjen på jobb, uutholdelig. Dette gidder jeg ikke i lengden! Til det er lønna alt for dårlig og hetsen i media for stor.

  Lik

 8. Høyrer rykter om at du har lansert eit forslag om å kutta ut faga musikk og kunst og handverk i den norske skulen. Du klarte å sjokkera meg der i alle fall! Dette er fag som står som motpol til alle dei teoretiske og tørre faga.
  Desse faga vil du erstatta med eit fag med den svevande tittelen Kreative fag. Må seia dette føyer seg inn i den håplause rekka av reformar som ikkje vil føra noko godt med seg. Vonar dette ikkje vert realitet.
  Den norske skulen treng klåre rammer, og ei satsing på dei allereie eksisterande kreative faga!

  Lik

 9. Jeg har vært lærer i snart 10 år nå, og det er på tide med påfyll. Det er litt synd å se at så mye fokus går til nyutdannede, siden jeg nok kunne tenke meg å fortsette noen år til.
  Da jeg tok utdannelsen min begynte vi med M87, selv om L97 ville være den planen vi skulle jobbe etter. Så da vi kom ut var L97 i startgropa og mange forvirrede lærere som ikke kunne støtte var rundtomkring.
  Hvis jeg kunne, så skulle jeg gjerne bygget på litt nå. Tatt halve uka fri fra undervisning og studert isteden.
  Kan ikke alle på tilbud om å fylle opp en halvårsenhet til en hel i året? Nesten gratis?

  Lik

 10. Skal virkelig SV nå til å kartlegge om vi har det i oss eller ikke. Nei, vet dere hva. Kommunismens diktatur er over for lenge siden og det burde også SV vært. FY SKAM DERE. HVA BLE EGENTLIG SERVERT PÅ DETTE LANDSMØTE DERES??

  Lik

 11. Tilbaketråkk: “Har du det i deg?” Storsatsning på lærerrekrutering, endelig! « Teachertalk – Lærerprat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s