David Byrne

Av alle dei små tapa livet gjer, synest eg for min eigen del at tapet av oppmøte på David Byrne sin konsert i oslo forrige veke er særleg tungt å svelge. Eg går jo stort sett aldri på konsert lenger, men likevel. Dette er mannen og bandet (Talking Heads) som eg så utruleg gjerne vil sjå men aldri har sett.

Opplegget var at han spelte musikk han hadde laga saman med Brian Eno, altså ei spennande blanding av funky TH, sære lydbielete frå «My Life…» og fjorårets country-aktige sak. Meldingane av konserten er euforiske. David Byrne og Brian Eno er for meg eit musikkens toppmøte. Det er Reagan og Gorbatsjov sammen.

Eg må mimre for å kompensere. På bileta  til venstre er dei i lag i ca 1980 og ca no. Her er ein av mine mange Byrne/Eno favorittar, frå den beste konsertfilmen som nokon sinne er laga.

2 tanker på “David Byrne

 1. Åh. Hadde man bare bodd i Oslo… Eller enda bedre; hadde det vært flere av slike konserter på landet… David Byrne er helt rå. Stemmen hans er en av de mest karakteristiske av alle.

  Lik

 2. Brian og David forener kunst og musikk på det beste. (Om man vil skille de to kunstartene). Hvilken verden ville vi hatt om vi ikke kunne benyttet alle sansene kreativt. Mange fler ville flyktet fra skolen, spesielt de som «har» det i seg.
  DAVID BYRNE artikkel utdrag:
  in 1970 he went straight from high school to the rhode island school of design. he studied a functional design programme known as the bauhaus theory course. he also took a conceptual art course. the staff were not sure about david, particularly when he put on a performance in which he had his hair and beard shaved off onstage to a piano accordion accompaniment and a showgirl displaying cue cards written in russian. the professors at RISD were less charmed, however, and david
  found himself out on the street. back in baltimore david met a guy called marc kehoe and together they formed a duo called ‘bizadi’ – and apt name since david played violin, ukelele and sang and marc kehoe sang and played the accordion. bizadi lasted until march 1972, during this year they played at the art school, a theatre and the baltimore playboy club, before moving to san francisco where they busked on the streets and sometimes got jobs in restaurants… david was leadsinger and guitar player of ‘talking heads’ he also (co-) wrote most of the ‘talking heads’ music and lyrics. since 1981 he has been doing solo projects, which eventually
  resulted in the split of ‘talking heads’ in 1991.

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s