Gratulerer del og bruk!

Nettverket del og bruk har i løpet av få månedar fått 1001 medlemmer. Slik presenterer dei seg sjølv: «Et nettverk for lærere, pedagoger, forskere, byråkrater, bibliotekarer og andre med interesse for sosial web, IKT og skole. Del, øk og bruk din digitale kompetanse. Sammen er vi smartere!»

Det er eit nettverk for å diskutere og utveksle synspunkt, for å lære av andre og for å legge igjen idear og læringsressursar. Det er grupper for ulike tema samt diskusjonsforum. Knytta til nettverket finst det og ein Wiki, altså ein base eller ressursbank, for digitale læringsressursar.

Nettverket er eit godt døme på korleis ein kan bruke sosial web til å skape deling og deltaking som er nyttig for den enkelte og samfunnet. Det er også ei viktig utvikling å støtte for skulen. Vi veit frå undersøkingar at det er mykje å gå på før skulen er ein god nok lærande organisasjon. Dette er eit initiativ som gjer fleire høve til å utivkle seg på tvers av skular, og som kan spreie kunnskap meir effektivt.

Eg er imponert og gratulerer!

12 tanker på “Gratulerer del og bruk!

 1. Tilbaketråkk: IKT i læring » Blog Archive » 1001 - ein fin start på del og bruk

 2. Tilbaketråkk: Delingskultur på vei inn i lærerstaben? | Elev- og lærlingombudet i Oslo

 3. Hei Bård Vegard.

  Konge at du er på nett og blogger. Veldig interessert i digital skoleutviklin gsom IT-rådgiver i skoledirektørens stab i Kristiansand.

  Ønsker gjerne kontakt, eller at du blogger om tanker rundt digital eksamen. Med dagens regime «med unntak av Internett …» og ellers «alle kilder tillatt» setter det en kraftfull brems på utviklingen. En del lærere ser seg ikke nødt til å følge med i utvikklingen og undervise med/om pc-bruk iht. læreplanen da eksamen blir styrende. Del og bruk er flott, men det er ikke samsvar når man kommer til liv og lære. Slik retningslinjene er i dag virker det som man prøver å være «litt gravid», som en skoleleder formulerte det.

  Et konkret eksempel er at Giske har jublet for Store Norske Leksikon (www.snl.no) gratis på nett. Dette er en lovlig kilde til digital eksamen – men bare om du har det med i papirform. Udir tillater ikke at denne tjenesten brukes Internettbasert. Tjenesten er gratis, kvalitetssikret og tilgjengelig for alle, men vi får ikke bruke den – med det resultat at man i verste fall må ha far til å kjøre seg til skolen, stable 17 bind med papir på pulten og åpne laptopen (hvis man har råd til det). Dyrt, dumt og lite fremtidsrettet, eller hva?

  Kjempeinteressant om du i forlengelsen av «del og bruk» tankegodset kunne skrive om hvordan man kan bygge ned disse kunstige skillelinjene som har oppstått. Elevene trenger ikke nødvendigvis hele verden tilgjengelig, men kvalitetssikret digitalt leksikon og digitale ordbøker er jo en god start.

  Lik

 4. Tilbaketråkk: Del og Bruk « Moldeklev om IKT i skolen

 5. Nice post. I was checking continuously this blog and I am impressed! Extremely helpful information particularly the last part 🙂 I care for such information a lot. I was looking for this certain information for a very long time. Thank you and best of luck.

  Lik

 6. When I read through a blogs, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I am aware it was my choice to read, but I really believed you’ll have some thing unique to share. Most I hear is mostly a couple of whining about something which you might resolve if you ever werent too busy looking for attention.

  Lik

 7. I am basically not as well acquainted with this topic but I do prefer to explore blogs for layout tips and exciting topics. You essentially described a subject matter that I typically really don’t care a great deal about and manufactured it quite fascinating. This is a good blog that I will pay attention to. I currently bookmarked it for long term reference. registry cleaner

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s