Svar på veg til trening

På veg til fotballtrening ein vakker søndag morgon, men kort;

Stein Ove, eg fekk aldri hjel med Tromsø og Residents (sjølv om det kom eit par forslag). Eg vil gjerne ha hjelp!

Henning tek opp problem med gratis lærebøker i vidaregåande. Det vil seie, du tek vel opp problem med den modellen for dette som fylket hans har vald. Det høyres ut som du skildrar ei utlånsordning. For det første meiner eg dette er eit viktig tiltak for at skulen skal vere gratis. Det store fleirtalet har råd til læremiddel for barna sine (ikkje minst i dei faga der det er snakk om eit begrensa antall bøker), men for enkelte kan det bety ein økonomisk forskjell. Og ja, det er eit prinsippspørsmål at skulegong skal vere gratis.

Ein del innkøyringsproblem er det alltid med nye ordningar, dei fleste er i ferd med å finne ut av dei. At enkelte elevar er misnøgde veit eg. Då er det viktig å hugse at det før var mange elevar som var misnøgde. Dei problema du skildrar er jo ikkje skapt av den nye ordninga, dei var der før også. Nokre elevar vil gjerne ha bøkene frå året før. Det var også eit problem før, når dei måtte velge melom å selge dei og ha dei. Nokre endar opp med å kjøpe bøkene. Det kan vere, men det er betre enn at alle må kjøpe dei.

Eg er heilt samd med deg i at dette ikkje er det store tiltaket for å utvikle kvaliteten i vidaregåande skule. Det er eit tiltak for at skulen skal vere gratis, og eit viktig tiltak for det. Det er andre ting (som vidareutdanning, skuleleiing, rådgjeving, realfagssatsing etc som først og fremst er kvalitetsutviklande.

2 tanker på “Svar på veg til trening

  1. I Rogaland betaler vi i begynnelsen av året 1000 kroner for alle bøkene vi trenger. Hvis vi leverer dem i god stand til sommeren, får vi de 1000 kronene tilbake. Det er på en måte gratis skolegang, på en måte ikke. Da kan du kjøpe bøkene hvis du vil, eller du kan levere inn bøkene.
    Problemet her kommer når man i tillegg til bøkene må kjøpe dyre PCer, kalkulatorer, skrivebøker, skolesekker, passere, etc etc.

    Lik

  2. Takk for svaret! Jeg er mektig imponert både over den reflekterte holdningen din til f. eks. sosiale media, og over at eksellensen faktisk tar seg tid til å svare oss «Vanlige Mennesker» 🙂 Jeg skal ikke gå inn i noen lengr gdiskusjon med deg om gratis læremidler etc, men slår fast at når man står oppi den praktiske hverdagen opplever man selvsagt tingene på en litt annen måte enn når man er beslutningstager. Det er mulig at de uheldige effektene jeg opplever kommer av ordnignen her i fylket – personlig ønsker jeg meg en form for stipendordning i steden for utlån. Den ordningen vi har her nå er ikke god. Nåvel – det er vel ikke så usannsynlig at hele debatten endrer seg med framveksten av digitale læremidler. Jeg har i alle fall stygge planer om kjøre naturfag uten bok til høsten…

    Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s