Kort om spørretime

Minner om digital spørretime her i morgon 14-15, du kan stille spørsmål frå 13.00.

Christine har kommentert dei viktigaste spørsmåla som kom opp til den forrige posten, men eit par små ting: Forskjellen på det eg skal forsøke ig eit nettmøte i avisene er først og fremst at dette blir uredigert. Det er vel mange som ikkje veit det, men avisenes nettmøter skjermer oss politikarar godt. Vi får inn spørsmål, svarer på dei vi vil sjølv og dei øvrige spørsmåla forblir ubesvart og ukjent for verda. Det er jo fint for den som svarer, så får vi sjå kva eg utset meg sjølv for:-)

Ed spør korleis vi politikarar har tid til å gjere «alt anna». Svaret er at for meg er ikkje dette «alt anna». Det er det sentrale. Politikk handlar mest av alt om å representere folk. Då må du møte folk, utsette deg for meiningar, lytte og arguementere for ditt syn. Det er difor vi politikarar bruker masse tid på debattar, partimøte, 1.mai, skulebesøk og bedriftsbesøk. Eg ser på dette som eit slikt møte. det kan på ingen måte erstatte det verkelege møtet mellom menneske, men det kan heller ikkje ein tv-debatt.

3 tanker på “Kort om spørretime

 1. Blir interessant å se hvordan dette funker. Tøft å prøve seg, uansett, og være et godt forbilde for ungdommen med hensyn til digital kompetanse som en grunnleggende ferdighet … Ser ikke bort fra at noen av de titusener av fylkeskommunalt innkjøpte bærbare elev-PCene kommer til å være tunet mot den digitale spørretimen.

  Skulle serveren kræsje, eller Twitter drukne i useriøse dustespørsmål, så er det lise å finne i finsk-franske The Dø (ikke å forveksle med Matt Johnsons The The!) sin nydelige On My Shoulders.

  Lik

 2. B.V. Enig med at innhenting av kunnskap kan bestå av mange ting (og lærerikt), men fokuset på uløste oppgaver (i den stilling man faktisk er folkevalgt)bør ligge på topp. Om alle politikere skulle springe rundt og sanke stemmer, da ville få endringer skje. Å være konsekvent i den jobben man har er vel ei utfordring i alle yrker. Mediasirkuset og markedsføringa er vel en integrert del i politikerens liv, men jeg mener at mange burde skjerpe sitt fokus for å forbedre hverdagen til folk flest (så mange uløste oppgaver). Norge kan ofte preges av «å ri på en gammel hest» i bl. annet skoleverket. Uansett så har jeg fremdeles tro på konstruktive endringer og kommer sikkert til å stemme :o)

  Lik

 3. Hei her kunnskapsminister! Vi er en gjeng lærere fra Sandsli vgs..

  Vi lurer på om det er læreren eller arbeidsplanene som skal styre undervisningen?

  Vi har hatt en undersøkelse ved skolen vår hvor elevene har gitt tilbakemelding på hvor mange som bruker arbeidsplaner – denne viser at det er like mange som bruker som ikke bruker disse planene. Etter vårt skjønn skiller ikke elevene mellom arbeidsplaner og lekseplaner. Lekseplaner er forkastelige – så vårt spørsmål er hva skal arbeidsplanene inneholde?

  Når kartet ikke stemmer, er det terrenget som er rett.

  Er du ening herr statsråd?

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s