14 tanker på “Velkommen til digital spørretime

 1. Hei Bård Vegar
  Kreativ og visuell kompetanse er sterkt etterspurt på arbeidsmarkedet i dag, dette vil trolig bare øke i fremtiden. Likevel har antall søkere til visuelle og kreative programområder i videregående skole (Studiespes. Formgiving og Design og håndverk)sunket dramatisk etter innføringen av Kunnskapsløftet.
  Det ser ut til at det har blitt gjort noen grep i Kunnskapsløftet som har vært svært uheldig for denne type fag. I Reform94 hadde man Studieretning Formgivningsfag med gode søkertall og som tydeligvis var et godt tilbud til ulike type elever. Noe må ha blitt borte på veien..
  Hvordan vil dere sentralt ta tak i dette?

  Linda, kreativ faglærer i vgs

  Lik

 2. Hei Bård Vegar,

  Regjeringen har uttalt at den lovfestede retten til barnehageplass fra barna fyller ett år vil bidra til å nå overordnede mål i samfunnet, blant annet å styrke barns oppvekstvilkår, styrke Norge som kunnskapsnasjon, utjevne sosiale ulikheter og forebygge diskriminering. Men hvordan kan Regjeringen vite at barnehage for ettåringer bidrar til å nå disse målene når det finnes så lite forskning rundt dette fra norske forhold?

  (Flott initiativ med digital spørretime!:-)

  Hilsen
  Mamma (og blogger)

  Lik

 3. Våren 2009 skal mange elever i de videregående skolene igjen ha IKT-basert eksamen.
  I Rogaland fylkeskommune har alle elever i Vg1 og Vg2 egne bærbare datamaskiner, bruken av digitale læringsressurser har gradvis økt og mange av disse digitale læringsressursene er webbaserte.

  På IKT-basert eksamen er alle hjelpemidler tillatt unntatt Internett og andre verktøy som tillater kommunikasjon. Internett skal kun brukes for tilgang til PGS.

  Mange av fylkeskommunene forsker på og prøver ut ulike løsninger for å prøve å hindre at elevene har tilgang til Internett og/eller ”overvåker” elevenes datatrafikk under eksamen.

  Er ikke dette å gå baklengs inn i framtiden?
  Hvor stor er sannsynligheten for at hele eksamensformen kan bli endret i løpet av et par år(burde bli endret neste år!) slik at «alt» kan bli tillatt?

  Lik

 4. Hei Ministeren
  I flg gjeldende vurderingsforskrifter er norsk og engelsk ikke poenggivende ved inntak til VG2 yrkesfaglige program, men realfaga er. Dette oppleves som urettferdig av elever som er flinke i norsk og engelsk, men sliter med realfaga. Samtidig sliter en del lærere med elever som sparer kruttet til fag som er poenggivende og har lite fokus i norsk og engelsk. Kan vi håpe at Ministeren ordne det slik at alle fellesfaga er peonggivende ved inntak VG2?

  Lik

 5. En gruppe lærere som lenge er blitt forsømt i norsk utdannelsespolitikk, er lektorene og de universitetsutdannede adjunkter. Disse har over flere år sakket akter ut lønnsmessig, og det er blitt færre og færre av dem i skolen. Utdanningsforbundet snakker konsekvent om lærere, og da tenker man gjerne på allmennlærere. Dette er også den gruppen som er blitt prioritert av forbundet, med det resultat at Norsk Lektorlag de seneste år har sett en større økning i antall medlemmer.

  Også politisk er det allmennlæreren som vies mest oppmerksomhet, til tross for at de fleste land som gjør det godt på de internasjonale tester, er godt bort fra allmennlærermodellen. (I Finland er alle lærere lektorer.) Stortingsmeldinger om læreren blir skrevet, men ingen kapitler vies lektoren. I stedet er det mye tale om videreutdanning av allmennlærere, men all fornuft tilsier at det er de lærere som har den mest solide grunnkompetansen fra før, som har best evne til å oppdatere seg og fordype seg.

  Konkrete undersøkelser har bekreftet at elever undervist av lærere med hovedfag får klart bedre resultater enn elever undervist av lærere uten hovedfag. Vil kunnskapsministeren arbeide for i første rekke å stoppe reduksjonen av antall slike lærere, for så gradvis å skape en skole der universitetsmastergrad kreves i vgs og ungdomsskolen og bachelorgrad kreves i barneskolen? Vil det f.eks. skrives en stortingsmelding som tar opp departementets ambisjoner på dette området?

  Lik

 6. Tilbaketråkk: Solhjell svarte om Max Manus i digital spørretime | jafro.org

 7. Vi skal lage en oversikt med spørsmål og svar i trådform som dere kan lese i ettertid av dette møtet i forbindelse med at Bård Vegar de neste dagene skal få svart på spørsmålene han ikke rekker i dag. Er det noen som vet om lignende verktøy som kan fungere på en mer oversiktlig måte?

  Lik

 8. Tilbaketråkk: Twitter og politikernes troverdighet | jafro.org

 9. Tilbaketråkk: Bård Vegar Solhjell sin blogg » Blog Archive » Bloggarar i 16.etasje

 10. I've been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my view, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the internet will be a lot more useful than ever before.

  Lik

 11. The blog was absolutely fantastic! Lots of great information and inspiration, both of which we all need!b Keep 'em coming… you all do such a great job at such Concepts… can't tell you how much I, for one appreciate all you do!

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s