Evaluering av digital spørretime

Takk igjen for mange gode spørsmål i digital spørretime. Eg må innrømme at det var utruleg morosamt. Litt leit at over halvparten av spørsmåla var ubesvart, men det er også eit sikkert teikn på at eg må gjere det igjen.

Det var fleire ting som ikkje fungerte så godt som det burde, og vi må sjå etter forbetringar til neste runde. Eg treng hjelp av dokke til det. Difor, evaluering fase 1; Kommenter her. Skriv inn di oppleving av møtet, med særleg vekt på kva som må fungere betre. Kom også med framlegg til kva vi skal gjere med det.

Oppdatering 22.25; Til dei eg ikkje fekk svart; Eg synest det er dumt, eg hugsar at eg nesten hadde dårleg samvit for det der eg sat og svarte. Men ser no at eg faktisk svarte på 46 spørsmål, ikkje verst. Trur det er eit nesten uløyseleg problem. Er det mange nok spørsmål får du ikkje svart på alle.

18 tanker på “Evaluering av digital spørretime

 1. Kjempe initativ!

  For meg blir det på en måte mer troverdig når det skjer på din arena, og på ditt initativ.

  Som andre kommenterte under live-sesjonen: Det var vanskelig å følge tråden mellom spørsmål og svar. Du skulle hatt mulighet til å referere til spørsmålet når du svarte / en tråd funksjon slik at spørsmål og svar ble vist sammen. Da vil det vel også bli enklere å publisere et referat fra sesjonen i etterkant.

  Du skulle kanskje også benyttet deg av å direkte lenke til avsnitt i f.eks partiprogram / stortingsmeldinger / o.l, dersom du visste at det fantes utdypende informasjon i slike dokumenter.

  Lik

 2. Hei!
  Synes det hørtes ut som en veldig god ide. Nå fikk ikke jeg med meg dette direkte, men ser at det var en del rot. Var veldig vanskelig å lese gjennom i ettertid, skjønte ikke hva spørsmål som var svart på og ikke. Så det er nok riktig som du sier at det må gjøres noe med formen.

  Lik

 3. Jeg var en av de som ikke fikk svar på mine to viktige spørsmål om udir og muntlig standpunktkarakter i matematikk og er litt skuffet. Ellers var det et meget godt tiltak, og jeg er helt enig med deg i at du bør gjenta dette.

  Lik

 4. Jeg er fornøyd med ideen, og det passer godt med ditt unge / digitale image. Er også fornøyd med å ha fått et svar, selv om jeg ikke er fornøyd med hva du svarte.

  Enig med kommentar # 1 og 5 når det gjelder kobling av spørsmål og svar, det var nr. 1. Kanskje det også skulle vært flere «kanaler» inn, for eksempel et spørsmålsfelt (som sendte til en nummerert liste) og et kommentarfelt for ris, ros og generelle kommentarer? Og selvsagt slik at dine svar havnet som et vedheng på det aktuelle spørsmålet, i spørsmålsfeltet. Farger og symboler som viser at spørsmålet er besvart, eventuelt med en link til et partiprogram e.l. Og noen må sortere spørsmålene for deg, filtrere bort de tåpeligste og de minste relevante slik at du får brukt tiden din effektivt på å svare de som krever et statsrådsvar.

  Jeg kommer til å følge med neste gang, fordi jeg har tro på at det da er en bedre teknisk løsning. «Det tekniske skal være et hjelpemiddel, ikke en hindring.» – sitat meg selv…

  Lik

 5. Bra! Dette er tiltak vi trenger for demokrati anno 2009. En konkret tilbakemelding er å samle inn spørsmålene allerede en uke før og la oss stemme frem de vi synes er best. President Obama gjorde dette i forkant av Q&A session i TWH. Han fikk vel også noen flere spørsmål enn deg… 900 000 eller noe slikt.

  Lykke til – vi gleder oss til neste gang!

  Lik

 6. Tror det enkleste er å bruke noe ala Slashdot. Hver debattant/politiker i en spørretime får en innledning til debatten, så åpnes det for spørsmål, deretter kan brukere både på nettet og i et internt panel moderere spørsmålene. De spørsmålene som vinner frem blir besvart av debattanten/politikeren, og deretter kan eventuelt diskusjonen gå videre på det svaret eller det kan tas videre med et annet spørsmål.

  Programvaren er nok adskillig mer kompleks enn den som er brukt nå, men fordelene er at verktøyene for å moderere debatten finnes og fungerer. Antakelig bør det gjøres noen tilpasninger, men jeg tror programvaren kan brukes nesten som den er.

  Spørsmål som besvares må merkes, det samme må svarene. I praksis vil det si at disse rankes opp, og at de gis litt stylemagic. Det tror jeg er eneste som trengs av tilpasing. Burde være enkelt å sette opp også, selv om motoren til Slashdot er beryktet for å være «vrang».

  Lik

 7. Topp initiativ, jeg var på jobb klokka 14 og deltok dermed ikke selv om jeg hadde lyst. Hadde vært topp med gjentakelse etter standard arbeidstid.

  Ellers et spørsmål jeg hadde veldig lyst til å stille: SV er jo opptatte av å ta vare på dem som faller utenfor. Jeg synes det er bra, norsk skole _skal_ være for alle og trenger ikke nødvendigvis å sile og sortere for å drive god opplæring.

  Jeg lurer på deres politikk ovenfor dem som sliter både sosialt og faglig fordi de er et hakk eller to smartere enn snittet. (For eksempler, se fx A-magasinet for 2. mai 2008: https://www.buyandread.com/mediaport/buy.htm?pub=61&date=20080502#)

  Har SV noen politikk for denne gruppen eller skal de som før få lov til å klare seg som best de kan?
  Må de som bryr seg om sånne stemme borgerlig?

  Takk for evt svar (eller iallefall gjennomlesning).

  Lik

 8. I den digitale spørretimen til Solhjell så var det et par ting jeg la merke til. Dette er det andre som har påpekt tidligere, men jeg er litt opptatt av hvorfor det ble slik som det ble.

  Det er vanskelig å se hva som allerede fantes av spørsmål og hva som ble besvart av de forutgående spørsmålene. Disse må kobles på en eller annen måte, eller så må debattløsningen være slik at det skapes tråder naturlig. Å bare plassere alt i en lang remse fungerer dårlig, det blir rett og slett for mange bidrag.

  Et antall bidrag på 200-300 tror jeg i fremtiden kan bli av de mindre hissige spørretimene, men det kommer også litt an på hvor ofte slikt blir gjort. Kanskje er det legitimt at politiske rådgivere svarer på de mest opplagte sakene om det blir for mange spørsmål. Kanskje det kunne være mulig å sende et spørsmål videre til et departement som epost, eller hente inn en fagperson over et IM-verktøy?

  Ellers la jeg merke til at gode svar ble kreditert fra de som var pålogget, det var interessant. Det tror jeg kan være en indikasjon på at politikerens svar bør kunne kommenteres. Dermed blir det noe mer av en åpen dialog som i en paneldebatt.

  Lik

 9. Skal vi se, det hadde jo vært mulig å ordne slik at spørsmål ble krysspostet som kommentarer til en bloggpost her, også kunne svarene stå trådet (pr. spørsmål). Word Press støtter allerede trådete kommentarer pr. default.

  Ellers hadde det vært kjekt med en søkefunksjon og/eller kanskje en stikkord-sky pr. spørretime, for å lette navigasjon m.m.

  Tror for øvrig det er viktig at spørretimene holdes såpass direkte som de var her. Å stille spørsmålene en uke før vil gjøre avstanden mellom folk/politiker så utrolig mye større. Å stemme fram spørsmål ligner litt for mye på idol til at det er gøy. Muligens morsomt for noen SV-ere, men ingen andre kommer til å engasjere seg over så lang tid. Det er nuet og det umiddelbare som er styrken til twitter, behold det.

  Lik

 10. Synes det var et flott initiativ, og et greit gjennomført første forsøk.

  Som de fleste har kommentert ble det fort vanskelig å holde oversikten over spørsmål og svar underveis, og også i ettertid – Cover It Live er nok ikke så velegnet til denne typen kommunikasjon. Noe konkret forslag til bedre alternativer har jeg dog ikke.

  Det kan fort bli uoverkommelig å svare på alle spørsmål når man kommer opp i flere hundre, som her. Tror for framtida det er viktig å ha et gjennomtenkt forhold til ambisjonsnivået når det gjelder dette, og være tydelig på forhånd når det gjelder hvor mange/hvem/hva slags type spørsmål som kan forvente et svar. For det vil jo være synd hvis skuffelsen hos de som ikke får svar overdøver gleden hos de som får det.

  Håper og tror du prøver igjen!

  Lik

 11. Skuffende lite eller ingenting om endring i Musikk & K & H – faget på grunnskolenivå. At formgivningsfag på v.g. er synkende henger ofte sammen med den kompetansen («seriøsiteten») som herjer på grunnskolen. Det ansettes ikke faglærere på bakgrunn av kompetanse eller som har flere års utdanning innen praktiske fag, og det er innarbeidet en standard at dette ikke behøves. Jeg vurderer faktisk å la staten betale tilbake min Bachelorutdannelse ++ i musikk om dette ikke endrer seg.

  Lik

 12. Håper virkelig at det blir flere spørretimer på nett!!

  Kanskje kunne du få innspill om ulike temaer her på bloggen og så velge ut et tema pr. spørretime? Da blir det lettere for deg å forberede deg pluss at det kanskje vil vært lettere å følge debatten. I tillegg øker sjansene for å delta når ens «hjertesaker» blir debattert.

  Lik

 13. Litt vanskelig å få oversikt over spørsmål og svar. Avgrense til tema, og ikke samle inn spørsmål på forhåd, men begynne rett på.

  Bra tiltak. Hadde ikke anledning til å delta.

  Lik

 14. Tilbaketråkk: UCLA Hockey ? Blog Archive ? Public Statement | Entertainment Weekly Cancel Subscription

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s