Hanne Hukkelberg: Blood From a Stone

Endeleg er den her, Hanne Hukkelbergs tredje. Og for ei plate. Dette er ein kandidat til årets album. Eg vil seie at den går rett i teten (i eit så langt særs sterkt felt av Fever Ray, Yeah Yeah Yeahs, Jenny Wilson, Camera Obscura og sikkert andre).

Hanne Hukkelberg debuterte i 2004 med Little Things. Ei nydeleg og litt ustrukturert innspeling fyllt av mange fine melodiar, rare lydar frå ting og tang ho hadde spelt inn og lyden av den tynne men distinkte stemma. Albumet er litt ujamnt, men veldig forfriskande. Ein dose Björk, ein dose Anja Garbarek, ein dose knitring og ein dose jazzpop. Rykestrasse 68 var spela inn i Berlin (i Rykestrasse 68?), og den høyrdes Berlin ut. Ho tok elementa frå den forrige plata, men la på ein dose Kurrt Weill og litt fleire vanlege analoge instrument. Den er eit hakk betre, men framleis litt ujamn.

Den nye er enno eit par hakk betre. Denne plata er visstnok skrive (og spela inn?) på Senja i Troms. Det kan ikkje eg høyre, men det var sikkert flott der. I alle fall synest eg Hanne H har løfta seg ein divisjon.

Det er ti flotte melodiar, det er ei moden stemme, eit analogt og vakkert lydbilete. Det er alle dei kjende ingrediensane, men (som eg har lese i avisa) ein dose Pixies og ein stor dose Sonic Youth har inspirert materialet. Det kunne gått heilt gale, men det blir motsatt. Kjensla av at ho er ein unik artist er aldri truga, det er meir som om ho har kome heim frå ei leit etter opphavet.

Utruleg flott gjennom heile plata, eg kan ikkje få sagt kor varmt eg tilrår denne. Må få sett ho live ein gong. Her er Salt of the Earth frå Lydverket:

http://c.brightcove.com/services/viewer/federated_f9/1909243188?isVid=1&publisherID=376816878

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s