Hallo FrP!

Det vert mykje barnehage om dagen, men slik er det når du legg fram ei melding for Stortinget.

I dag har eg innleia til debatt på den nasjonale barnehagekonferansen på Rica Hell på Stjørdal. Fantastisk god stemning og masse folk og veldig hyggeleg mottaking. Kjende at eg var skikkeleg oppglødd av å stå der og legge fram den nye meldinga om kvalitet i barnehagen. Den er eit viktig ledd i det å etablere barnehagen som ein naturleg start på utdanningsløpet.

Og medan eg var på veg til Værnes vart det debattert likelønn (som også er viktig for barnehagane!) på radioen. Sjukepleiarane har – med god grunn – peika på at det ikkje står noko om likelønn i FrP sitt program. FrP svarer at det ikkje er alt dei meiner som står i programmet. Hallo FrP!

Alle politikarar veit at det som står i eit partiprogram har prioritet, fordi ein skal bli målt på det i fire år. I FrPs tilfelle er ikkje det så reint lite, for å seie det sånn. Det som ikkje står i programmet er mindre forpliktande og kjem etter i prioritet. Men verre er jo kva som faktisk står i FrPs program. Vår gode sekretariatsleiar på Stortinget tipsa meg om kva dei skriv på side 10 i det nye programmet:

«Det er ikke en offentlig oppgave å utjevne lønnsforskjeller som naturlig oppstår i arbeidsmarkedet.»

FrP har vedteke å ikkje løfte ein finger for likelønn. Så har dei oppdaga at det er i ferd med å bli ei stor sak, kasta seg på bølgen og laga eit stunt. Dei kjem ikkje til å gjere noko med det, og kan då trygt vise til programmet.

6 tanker på “Hallo FrP!

 1. Å kreve likelønn er i god tråd med Karl Marx sin filosofi om at statens viktigste oppgave er å utjevne forskjellene mellom klassene i samfunnet. Stå på i arbeidet mot kapitalismen og imperialismens ånd.

  Lik

 2. Man kan mene mye om FRP og deres politikk, både det som står i programmet og det som blir uttalt, men jeg mener at det ikke er det viktigste her. Det som virkelig ER bra med FRPs utspill denne gangen er at dette viktige temaet kommer høyt opp på dagsorden, og at vi nå kanskje kan få gjort noe med den meningsløse forskjellen på lønn mellom kvinner og menn en gang for alle! Alt for mange regjerninger av ymse farger har latt det gå alt for lenge uten å virkelig gjøre noe med denne problematikken. Nå er det dags!

  Lik

 3. Du skriver blant annet dette; «Alle politikarar veit at det som står i eit partiprogram har prioritet, fordi ein skal bli målt på det i fire år». Artig da, at SV ikke har fått gjennomført noe som helst av sitt eget program på fire år i regjering:-) Du administrerer selv Høyres kunnskapsløfte. Og barnehageløftet om Kristins avgang(som ikke sto i programmet, merkelig nok…)ikke ble utført.

  Lik

 4. Jøran: I og for seg enig der, men det må sies at det ikke er så lett å trylle frem barnehager og førskolelærere. Min egen kommune Bærum bruker nå alle egnede og ledige kommunale tomter, nå gjenstår noen få vanskelige tomter. Dessuten er vi i mål med full dekning ila 2009 etter regjeringens målestokk. Hovedproblemet er jo egentlig at det ikke er nok pedagoger i «omløp» til å sikre et godt tilbud til alle barn i Norge. Rekrutteringen til yrket er sånn sett den største trusselen mot full dekning og det er jo i og for seg bra. Det er jo et viktig poeng at det skal være et kvalitativt tilbud og ikke bare en oppbevaringsboks for barn.

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s