Look to Øvre Romerike

Har vore travelt oppteken med valkamp i helga. Valkampseminar i Oslo på laurdag formiddag, paneldebatt med alle partia i Nannestad på ettermiddagen og seminar med Agderfylka i Kristiansand i dag.

God og offensiv stemning pregar partiet. Folk er godt med nøgd med det vi får til i regjering, men ikkje minst veldig klare for å stoppe høgresida og sloss for fire nye år. Folk er dessutan veldig klare for å gå ut og presentere SV-politikk, og kvifor vi er naudsynt for å gjere Regjeringa raud og grøn.

I går ettermiddag rakk eg også ein tur innom Nannestad vdg skule. Dei har redusert fråfallet på yrkesfaga kraftig dei siste to åra, og oppskrifta er akkurat det eg trur mest på og som vi presenterte i stortingsmeldinga Utdanningslinja: Meir praksis, og tettare på dei elevane som er i faresonen.

Den same tenkinga vart presentert for meg i forrige veke på Jessheim vdg i Ullensaker kommune. Eg utbrøyt difor ekstatisk at når det gjeld arbeidet mot fråfall i vdg skule må vi «look to Øvre Romerike»! Desse to skulane framstår som drømmeskular, men det er heldigvis mange drømmeskular i Noreg!

På Nannestad vdg hadde medieelevane utsilling av fotografi og bilete dei hadde laga sjølve, og eg fekk velje meg eit. Ei utruleg hyggeleg og flott gåve.

4 tanker på “Look to Øvre Romerike

 1. Hei!

  I og med at du her skrev om videregående skoler og valgkampen, tenkte jeg at det jeg ville si kunne passe inn her.

  Jeg går i tredjeklasse på videregående skole nå. På torsdag skal vi ha vitnemålsutgivelse som er en avskjedsseremoni med foreldre og lærere. Jeg snakket med noen i ledelsen i dag ang. eksamenskarakterer. De sa da at vi får ikke utlevert vitnemålet vårt på seremonien på torsdag i og med at staten har satt sensormøte den 18 juni. De rekker ikke å printe ut alle vitnemålene da.

  Jeg syntes at dette var veldig leit i og med at vi har fått beskjed om at vi skulle få vitnemålet vårt på torsdag. Skolen sa at i og med at de gjør dette elektronisk så ville det ikke vært noe problem for dem å ordne vitnemålene til oss hvis sensormøtet var satt to dager tidligere. Problemet er altså ikke skolen, men statens bestemmelser.

  Dette kan virke som en bagatellmessig sak, men jeg tenkte bare å si ifra om det. Du kan vel selv tenke deg når foreldre og lærere til rundt 200 elever samles, så er det veldig trist at man ikke får det faktiske vitnemålet sitt, som er et bevis på tre års hardt skolearbeid. Dessverre for oss som er avgangselever nå er det vel for sent å gjøre noe med dette nå, men man kan ta det i betraktning til neste år?! Skolen ville klart det hvis sensormøtet var satt to dager før og jeg tror to dager kanskje ikke skader lærerene for mye heller?!

  Det vil nok glede mange avgangselever, foreldre og lærere at elevene får muligheten til å få vitnemålet sitt på selve vitnemålsutgivelsesseremonien!

  Håper du tar saken i betraktning! =)

  Lik

 2. Alle gjør klokt i legge seg på minnet den grunnleggende forskjellen på «å framstå som» og «å være». Det gjelder også – eller kanskje særlig – statsråder på skolebesøk.

  Lik

 3. Tilbaketråkk: Stiforp Review – Is It The Real Deal? « beststocktradingadvice.me

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s