Døgn i Nord-Noreg

På kontoret igjen etter eit hektisk (men veldig bra) døgn i Nord-Noreg. På føremiddagen besøkte eg Utdanning.no i Tromsø og lanserte det nye senteret for IKT i utdanning. Det skal lokaliserast i Oslo og Tromsø, med hovudkontor i Tromsø.

Det bar så til Tromsdalen skule sin SFO, der dei har satsa særleg sterkt på fysisk aktivitet. Etter det var det fly til Narvik, med eit par raske møte om lokale prosjekt og eit opent møte om kvelden. Ikkje minst var besøket på Narviksenteret interessant. Det er ein fusjon av Krigsminnemuseet og Fredssenteret i Narvik.

Den korte filmen eg vart vist om det som skjedde i Beisfjord fangeleir nær Narvik i 1942 gjorde eit enormt inntrykk. Eg har høyrt om den før, men visste ikkje kor ille det var. Det var den verste fangeleiren i Noreg under 2.verdskrigen. 900 partisanar vart frakta hit sommaren 1942, og i løpet av nokre månedar mista om lag 2/3 av dei livet. Nokre vart skotne, andre døde av sult og utmatting. Ein del døydde i brakkene sine då dei nekta å gå ut for å bli henretta, og tyskarane tente på brakkene. Berre om lag 100 av 900 var i livet då krigen var over.

Narviksenteret gjer eit viktig arbeid med å dokumentere denne historia, og å drive formidling og undervisning om det.

Én tanke på “Døgn i Nord-Noreg

  1. Tilbaketråkk: Legal As She Is Spoke ? Blog Archive ? Legal Debate About the … | What Is Technology

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s