H/FrP-regjering?

I dag vert det lagt frem ein rapport om kva politikk ei eventuell H-FrP regjering vil føre. Det er SVs stortingsgruppe som har laga den. Rapporten blir nok lagt ut her utover dagen.

Det er ikkje for å sverte partia, men ganske enkelt for å klargjere kva vi kan vente oss. Sidan dei borgarlege ikkje kan bli samde om å bli samde, må vi sjå på kva vi kan vente oss.  Det SV har gjort er enkelt, vi har sett på kva dei har stemt og gjort på Stortinget og kva som står i programma.

Min nestleiarkollega Audun Lysbakken stiller til nettmøte i dagbladet om rapporten i dag

8 tanker på “H/FrP-regjering?

 1. Jeg tror det ville vært fornuftig å først starte med å sammenligne hva SV står ansvarlig for i Regjering med det som står i dette "partiet"s program…..

  Lik

 2. Du må ikke finne på å diskutere egne saker, Bård.
  Hvordan dere ligger i ruta med Kyoto avtalen.
  Hvordan NORAD og andre skriver om uhjelpmidlene våre.
  Hvordan dere har en konkret plan for å skape arbeidsplassene som arbeidsledigheten skaper.
  Hvordan dere er mot krigen i Afghanistan og er med å øker antall soldater der.
  Hvordan dere er mot å dilte etter EU som dere sa i 2005 valgkampen og alikevel godtok tjenestedirektivet.
  Hvordan dere ikke skulle dilte etter USA. Hele USA skjelver i frykt enda over det dere har gjort, haha.
  Og dere må ikke finne på å snakke om hvordan dere har bekjempet fattigdommen, økt sykehuskøene og forholdene i pleiesektoren.
  Ei heller må dere snakke om resultatene skolen har å vise til internajsonalt.

  Ærlig talt. Dere MÅ skremme med opposisjonen.
  Dere kan jo ikke snakke om hva dere har gjort!

  Lik

 3. Hadde vært kjekt om dere snakket om dere selv, i stedet for å lyge om andre. FrPs skatteletter på lønnsinntekt går i all hovedsak til de med mindre enn 450 000 i lønn. Over 80%.

  Lik

 4. Tilbaketråkk: Christer’s blog » Rødgrønt eller blågråbrunt? Hva er forskjellen?

 5. Hei!

  Først og fremst vil jeg bare si tusen takk for en flott rapport! Denne har jeg ventet lenge på, og den er høyst nødvendig. Selv har jeg drevet med litt avklaring av Frps agenda på min egen blogg, dog ikke like sakelig alltid. Men det er jo ofte det som blir lagt merke til..??

  Fremover skal det komme flere innlegg om de rødgrønne, og selv om jeg kanskje ikke er like SVer som jeg en gang i tiden var, står jeg sterkt ved denne regjeringens side. Jeg håper virkelig at nordmenn er mer opplyste enn at de stemmer frem et regjeringsalternativ som ønsker mindre solidaritet og større ulikhet!

  Og for å svare Marius her; Nei, SV er ikke venstresidens svar på Frp! SV er saklige argumenterende debattanter og ikke skjit-kastende pr-kåte egoister. Og hvorfor reagerer Frp-ere så sterkt på saklige motangrep, når de har brukt hele sommeren på å slenge dritt for å få mest mediadekning?

  Lik

  • Hei Tonje! Det Marius mener er nok at SV er venstresidens "populistiske" parti, og det skulle vel være ganske riktig?
   At Frp er "skjit-kastende pr-kåte egoister og reagerer sterkt på saklige motangrep" er ikke annet en subjektiv påstand fra deg så lenge du ikke begrunner den med fakta. Det er synd at du bruker de samme virkemidlene som du selv beskylder Frp-ere om å bruke. Slikt er ikke med å skape en nyansert debatt desverre.

   Lik

 6. Hei!
  Flott at dere lager en slik rapport! Det er jo ofte vanskelig for oss velgere å sette oss inn i alle partiprogrammene, og ikke minst spå hvordan politikken i praksis vil utarte seg ved en eventuell borgerlig regjering. Fint om dere kunnet laget en tilsvarende rapport som forteller oss potensielle SV-velgere hva politikken til en fortsatt sittende rød-grønn regjering i praksis vil føre til. Også fint om dere kan være litt objektive og ikke "rosemale" for mye. Registrerer at SV har måttet gå på kompromis med mange av sine viktigste saker i denne regjeringsperioden. Spørsmålet mitt som potensiell SV-velger er derfor hva vi kan vente oss med ny periode med rød-grønn regjering. Da ville en slik rapport vært konstruktiv lesning for meg! Ordner dere dette ? Ser ut som FRP ikke er villige til å lage denne for dere nå midt i fellesferien…..de er vel kanskje på Harry-tur til Svinesund for tiden, eller er opptatt med å kompetanseoppbygging for sine kommende statsråder….hva vet jeg ?
  Billmrk: "Venter i spenning!"

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s