Studentdebatt

I ein gymsal på Romerike Folkehøgskule sit denne gjengen (og ein del til) og høyrer sentrale utdanningspolitikarar i Noreg diskutere høgare utdanning. Frå høgre Per-Arne Bjerknes (SP), Odd Einar Dørum (V), Ine Eriksen Søreide (H), Hilde Ekeberg (KrF), Freddy De Reuter (AP) og debattleiar Johannes Fjose Berg.

I salen sit studentar som er aktive i STL. Studentenes Landsforbund er ein viktig organisasjon med ei stolt historie. Tidlegare i år gjorde dei eit historisk vedtak om å slå seg saman med Norsk Studentunion. Det vert eit spennande og truleg vellukka ekteskap.

Biletet er teke av meg rett etter debattslutt. I min sluttappell sa eg at alle hadde to val i haust. Først skal ein velje side, og på høgresida er FrP det dominerande partiet med ein heilt anna politikk enn dei andre. Dei som vel raudgrønt skal gjere eit nytt val mellom tre parti. Då bør dei velje det partiet som prioriterer kunnskap. Dørum var i form i dag. Han repliserte til meg at han skulle ta eit oppgjer med min avslutningsappell på den nye bloggen sin. Eg har ikkje adressa, men kanskje nokon tipsar meg?

12 tanker på “Studentdebatt

 1. Hvorfor skal studenter har fordeler når det gjelder rabatter.Da må barnefamilier
  oppnå samme.Barnefamilier har ofte svært mye dårligere økonomi enn
  studenter.

  JILL

  Lik

  • Nå tuller du fælt. Det er få voksne forsørgere her til lands som lever på under 100 000 pr år pr pers slik som studenter "skal". Det er heller ikke alle som kan ta seg jobb på siden av studiene av forskjellige årsaker.

   Lik

  • Det er vel fordi folkehøgskular gjerne har rom å sove på, så studentorganisasjonane slipper å betale for hotell samtidig som studentane kan få ein god natts søvn?

   Lik

 2. Barnefamilier har fått mange flere barnehageplasser med SV i regjering, og studenter har ikke blitt priortert like høyt. Det er ganske usmakelig å sette grupper i samfunnet som har dårlig økonomiske vilkår opp mot hverandre.

  Lik

 3. Hei
  Jeg er både mamma og student, jeg kan derfor representere begge sidene i denne diskusjonen. Studentene vil ikke settes opp mot småbarnsfamilier, når det gjelder rabatter er det viktig for at studentene skal ha noen som helst slags mulighet til å kunne gå til tannlege eller kjøpe seg et par dkikkelige sko.

  Jeg vet at dette koster penegr for alle i samfunnet men en student som bare har studielån har i overkant av 6000 kroner i måneden, dette skal dekke huslie som ligger på rundt 3500-4000 kroner

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s