Nokre svar og kommentarar + Midtlyng

Først: Grunnen til at studentane var på Romerrike Folkehøgskule var nok berre at dei kan bu der, ha møte der og kose seg i fine omgjevnadar!

Det er litt ulike syn på H/FrP-rapporten. Nokre blir irritert, eg vil forsvare at vi peiker på kva politikk vi kan vente oss av partia. Det er jo også slåande at vår versjon av dei skal meiner er mild bris i høve til det deira eigne ungdomsparti kom med framlegg om i forrige veke. Tonje og Frode kommenterer begge behovet for rapporten, og Frode spør om vi får noko meir om kva dei raudgrøne vil gjere. Det kan du vente deg i valkampen, vi vil kome med noko felles. I tillegg gjeld jo det at når vi er samde om å halde fram, må du også vurdere kva del av det raudgrøne samarbeidet du vil styrke. SV, AP eller SP.

Til sist vil eg vise til interessant kommentarar til det siste innlegget eg skreiv før ferien. Der er det kommentarar til Midtlyngutvalet si innstilling, som inneheld ei rekke radikale framlegg til kva vi skal gjere med spesialundervisninga i skulen. Utvalet si innstilling er sendt på høyring med ekstra lang frist, over fire månedar. Vi gjer det slik fordi dette er viktige og vanskelege tema, der vi må få fram alle syn. Køyr debatt!

2 tanker på “Nokre svar og kommentarar + Midtlyng

  1. Jeg håper det ikke tar for lang tid før man agerer på utvalgets funn. Jeg har selv erfaringer som viser at PPT, med sin fantastiske kompetanse, ikke har tid til å støtte skoler og barnehager i praksis. PPT benytter sin tid på å fatte vedtak, hensyn tatt til at kommunen/bydelen har råd til å følge vedtakene. Dette skjuler gap mot behovet. Det er fortvilende å være foreldre til barn med behov for ekstra tilrettelegging, skolene foretrekker at vi velger spesialklasser/-skoler. La oss frigjøre fagfolk så de kan støtte skolens lærere og rektor, som igjen kan hjelpe alle barn til læring.

    Lik

  2. Viser til det anbefalte forslaget du har fått som vil eliminere nesten alt behov for spesialundervisning direkte. Det retter seg ikke direkte mot elever som trenger ekstra tilrettelegging pga problemer med syn, hørsel, etc. Men også disse vil få et merkbart bedre tilbud, og om noen av de betydlige beløpene som vil bli innspart, brukes på de gruppene, vil det bli som natt og dag i forhold til dagens "spesialundervisning".

    Det er viktigere for elevene å få en undervisning som gjør at de ikke trenger spesialundervisning, enn å få endringer i en spesialundervisning som ikke har fungert og som sannsynligvis vil bli minimalt bedre om utvalgets forslag vedtas.

    Ta i bruk forslaget, så blir skolen tre ganger så god over natten.

    Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s