The Kronos Quartet and Asha Bhosle: You've Stolen My Heart

Det amerikanske strykeensemblet Kronos Quartet  har spelt inn masse musikk, ein opp gjennom åra. Mykje jazz, ein del moderne klassisk og litt avantgarde. Og litt av kvart anna. Noko av det utruleg fint og orginalt, resten har eg ikkje høyrt.

Dette er i kategorien litt av kvart anna. I 2005 slo dei seg saman med ei av Indias store stemmer, om lag 70 år gamle Asha Bhosle. Ho er kjend frå indisk populærmusikk og låtar til Bollywood-filmar.

Dei spelar så inn ei rekke indiske låtar med sit eige arranegment, og Bhosle på vokal. Resultatet er til å juble over. Flott pop som kjem i hakket meir rytmisk drakt enn orginalen. Eg får lyst til å danse straks eg høyrer dette.

Arrangementa er jo prega av strykarane som spelar, men dei set også eit rytmisk trykk på. Stemmen til Bhosle er innsmigrande. Likevel er det slåande kor mykje låtmaterialet har å seie for resultatet. Det er rett og slett fine og smektande popmelodiar. Kronos Quartet er flinke til å bevare melodiane, berre sette ei ny ramme rundt.

Her er første sporet frå plata «Dum Maro Dum», og så same spor frå ein film med Asha Bhosle:

2 tanker på “The Kronos Quartet and Asha Bhosle: You've Stolen My Heart

  1. Ellers var det jo Kronos Quartet som spilte inn Clint Mansells nydelige og hjerteskjærende "Lux Aeterna" på soundtracket til Darren Aronofskys Requiem For A Dream:

    Corner Stone Cues har orkestrert en mektigere og noe mindre hjerteskjærende versjon, som de omdøpte til "Requiem For A Tower" (antagelig fordi versjonen visstnok opprinnelig ble laget for en av trailerne til Ringenes Herre), men som jeg først hørte på soundtracket til Danny Boyles undervurderte Sunshine:

    Hvilket fikk meg til å tenke på John Murphys gåsehudframkallende "Surface Of The Sun" fra soundtracket til samme film:

    Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s