Regina Spektor: Begin to Hope

Under ligg det ein russisk melankoli som ikkje slepp taket i ei einaste låt, ein einaste lyd. Kanskje ikkje så rart, Regina Spektor er opprinneleg frå Russland men kom til New York som 9-åring. Her lærte ho å spele piano, og vaks opp i eit miljø med både russiske og amerikanske popkulturelle impulsar.

Pianoet er framleis det leiande instrumentet saman med stemma. Ho opererer framleis frå NYC med sine melankolske og undrande popviser. Ho vart først hjelpt fram av mellom anna medlemmer av The Strokes. No er ho heilt på eigen bein, og har bygd seg opp eit publikum både i statane og Europa.

Det er definitivt pop. Aldri ei låt frå ho utan ein fengande melodi. Dei er komponert litt som viser, med sine melodigongar og oft enkle pianoakkompagnement. Samsstundes er det denne russiske kjensla av dramatisk tristesse. På «Soviet Kitch», den første plata, var det heilt opp i dag. På Begin to Hope ligg det meir under.

Plata er full av fine og triste popsongar og er eit soleklart høgdepunkt i henna karriere. Også samanlikna med nye Far

Her kjem to songar som viser spennet. Den lette og finne popmelodien «Fidelity», og den triste jazz-inspirerte «Lady»


3 tanker på “Regina Spektor: Begin to Hope

 1. Knallbra val av vekas plate!
  Tykkjer spesielt "Aprés Moi" og "Samson" er nydelege, men rår alle til å sjekke ut mellom anna "Poor Little Rich Boy" frå Soviet Kitsch og "Pound of Flesh" frå EPen Live at Bull Moose. Desse syner heile spekteret i stemmen hennar, og er fantastisk skrivne med litt edge, om eg får lov.

  Og forresten – Stå på vidare i valkampen, Bård Vegar! Satt i min første skuledebatt for SV i går, og arbeider vidare mot valet med forsterka håp for kvar dag! Dykk gjer ein storarta innsats med valkampen 🙂

  Lik

 2. Regina Spektor er fantastis. Personlig liker jeg best plata Mary Ann Meets the Gravediggers. Den er passe funky, rolig og alt annet man vil ha på en pen sensommersdag.

  Lik

 3. Positivt at du klarer å se forbi at hun er en sterk tilhenger av Israel, som dessuten oppfatter ditt partis holdninger som antisemittiske. Men for all del, musikken er helt fantastisk, og det er dama også. Regner med at du har de andre albumene hennes også, hvis ikke kan de anbefales på det varmeste.

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s