Dei gløymde debattane

Sukk. Det er kanskje litt spesielt at to sentrale medier arrangerer debatt om tema ingen debatterer, i staden for å sende ein debatt om dei på TV eller få dei opp på framsida av avisa.

Aftenposten og NRK har hatt debatttmøte på Litteraturhuset om «Temaene som forsvant». Forskning og utdanning, likestilling, kultur, utenrikspolitikk, klima, norsk krigsdeltagelse er mellom desse vert det hevda.

Eg blir litt oppgitt, fordi

1)Dei er ikkje forsvunne. Dei foregår, alle saman, rundt om kring på ulike stader over heile landet. Det er debattmøte og diskusjonar om dei alle saman. Dei er berre forsvunne frå det nasjonale mediebiletet.

2) Klima er på lista. Dagen etter at ei måling i det same NRK viste at det er den nest viktigaste saka for veljarane, og veker etter at det totalt dominerte dagsorden.

3) Ingen kan vel gjere meir for å reise desse debattane enn NRK og Aftenposten. NRK kunne flytta TV-debatten om arbeid og økonomi til Litteraturhuset i kveld, og sett opp utanrikspolitikk på TV. Jonas og Erik mot Siv og Erna om kva Noreg vil med vårt internasjonale engasjement. Eller eit anna tema som forsvann. Partia hadde heilt sikkert stilt opp. Det kunne blitt ein kanondebatt.

5 tanker på “Dei gløymde debattane

 1. Personlig syns jeg mye av selve politikken har forsvunnet litt i det siste. Det eneste jeg har kommet over er Siv Jensen som tullepolitikk om billigere røyk, alkohol og alt det andre håpløse… Jeg etterlyser en klarere stemme i media!

  Lik

 2. Hei Bård Vegar! Jeg opplevde noe i musikkundervisninga i dag. Ei jenta som har et flott talent i sang spurte meg når tilvalg musikk starter? Jeg vet ikke svarte jeg men håper politikerene tar til vettet og innfører dette snart igjen.

  Sukk. Dette er et sentralt tema for meg og økt mulighet for benyttelse av min lange musikkutdanning og kompetanse. som ikke vies mere oppmerksomhet. Sakset fra sida di: "Eg meiner vi treng diskusjonen om dette og andre måtar å styrke kreativitet i skulen, og vil gjerne ha innspel her!" PS! La de som har talent få dyrke sine talent også i skolen. Det finnes ikke motsetninger her, tvert imot så motiverer det alle.
  Ed

  Lik

 3. Hei!
  Jeg så deg på nrk idag: skoledebatt. med Høyre og Krf. Greit nok. Men jeg blir sittende og tenke på om ikke det er mulig å tenke fra andre perspektiver enn de som er rådende i dagens pedagogiske debatt? kunne vi begynt et annet sted og sett om det finnes andre veier enn det som er synlig for oss nå? Det er akkurat som om tilliten til menneskets verdi forvitres i all retorikken om læring, autoritet og sanksjoner. Barn og lærere beskrives så lett i mangeltermer. Jeg skjønner at media, Frp og nyliberalistiske strømninger på en måte tvinger politikerne til " å levere" enkle løsninger på kompliserte spørsmål, men finnes det muligheter for å tenke annerledes?

  Lik

 4. Hei vegard bård silhjell! Du ser ut som ett marsvin. Tilhører noen i din nære familie smågnagerfamilien? Synes også å ane et snev av bever!

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s