Drillos 2

Island-Noreg 1-1. Vi er ute. Eg såg andre omgang.

Før sommaren såg eg første omgang av Makedonia-Noreg, og delar av Nederland-Noreg (vi snakkar sjølvsagt om fotball. Herrar). Det fekk meg til å gruble litt på kvifor Noreg i dag er så mykje dårlegare enn Noreg på 90-talet. 

Det er mykje i den herlege analysen til Aslak Sira Myhre, som både er god og underhaldande.

Den kan likevel ikkje forklare godt nok at Drillos 2 ikkje ser ut som Drillos 1. Vil det ordne seg med meir tid, slik Sira Myhre trur? Eit punkt kan ordne seg, at Drillos 2 ikkje spelar Drillo-fotball. Ikkje gjennombrotshissig når dei vinn ballen, ikkje langt mot etablert forsvar. Eg såg Mexico-Noreg frå USA 94 i eit opptak for litt sidan, og det var ei påminning om kor disiplinert Noreg fulgte strategien sin. Dette kan kanskje Drillo få sving på med meir tid.

Men hovudproblemet trur eg er undervurdert. Nivået på spelarane bak og på midten. Bak hadde Noreg i denne perioden spelarar som Bratseth, Berg og Johnsen sentralt, og Bjørnebye som venstreback. Alle spelarar på topp internasjonalt nivå i gode klubbar.

Eg meiner likevel det er på midten skilnden er størst. Sjå gjennom opptaket under, som er 10 minutt med høgdepunkt frå Noreg sin 2-0 siger over England i 1993. Det er høgdepunkt, men likevel; her er det fleire målsjansar enn vi har hatt i heile kvaliken til no, det er klikk-klakk på midten, det er gjennombrotshissig, det er presist pasningsspel som skaper framdrift og rom. Rekdal (seinare Rennes og Hertha Berlin), Mykland (seinare Panathinaikos og 1860 München), Bohinen (seinare N Forest og Blackburn) og Leo (seinare Liverpool) spelar på midten, saman med fyrtårnet Flo.

Gode spelarar som utfører ein klar plan. No manglar vi både spelarane og planen.

5 tanker på “Drillos 2

  1. Vi har fått matleie fotballspillere i et matoljefylt land. Gi bort oljefondet, slik at vi atter kan bli en sulten fotball-stormakt, med et landslag basert på sunne, marxistiske premisser!

    Lik

  2. Tilbaketråkk: Hamas: Palestinians to skip interim government (AP) | Strange Photos

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s