Kvifor SV?

1) Fordi SV sitt valresultat kan avgjere om det blir raudgrøn regjering. Gjer vi det bra kan vi klare det så vidt. Gjer SV det dårleg kan fleirtalet ryke.

2) Fordi SV er utdanningspartiet. Vi har forslaget som kan sikre mindre klassar og fleire lærarar i skulen. Samstundes satsar vi på kompetanseheving av lærarar, ei eiga rektorutdanning og ei betre og meir krevjande lærarutdanning. Vi har gjennomført ei barnehagereform, no skal vi få oppkvaliteten og ned prisen i SFO. Vi vil betre finansieringa av høgskular og Universitet, og innføre 11. månedar studiefinansiering.

3) Fordi SV i ei raudgrøn regjering er det einaste som kan halde Lofoten oljefritt. Dersom det blir borgerleg fleirtal kan stortingsfleritalet av AP, H og FrP presse det gjennom. Det gjeld også dersom V og KrF bind opp H i regjering. AP og FrP vil ha fleirtal i Stortinget og kan stemme det gjennom. Berre SV med støtte frå SP kan binde opp ei fleirtalsregjering til å seie nei, slik vi har gjort i denne perioden.

4) Fordi vi har sloss for likelønn i årevis, og no er det endeleg breiare støtte for ein likelønnspott til dei tilsette i kvinnedominerte sektorar som pleie/omsorg og barnehagar. Det trengs eit parti som er villig til å prioritere det.

5) Fordi det trengs meir sosialisme, ikkje mindre. Fleire radikale folk, ikkje færre. Meir nytenking i utanrikspolitikken, ikkje mindre. Og fordi eg og andre i SV skal halde fram med å vere leiande på sosiale medier, vere i dialog og bruke sjansen til å høyre på råd.

Godt val!

9 tanker på “Kvifor SV?

 1. Likelønn. haha, du kødder nå?

  Det kommer ALDRI til å bli noen høyere lønn for helserelaterte yrker med sosialister bak roret. I 40 år har sosialistene og fagforeningene jobbet for høyere lønn. Det har ikke fungert.

  Eneste måten å øke lønnen er å skape mer konkurranse innen helsesektoren. Vi trenger flere private bedrifter på banen. På den måten blir det kamp om de gode sykepleierene, legene osv. Og på den måten vil høyere lønn presse seg frem.

  Lik

 2. Kvifor SV?
  Kanskje fordi det gir en mulighet for deg til å avholde det dialogmøtet du legger opp til vedr St.m. 41?
  Kanskje fordi det gir en mulighet til å gå videre med barnehagens første kvalitetsmelding?
  Kanskje fordi vi da unngår å få Jensen og Sandberg og alle de andre "blå" som har preget TV-ruta de siste ukene inn i ulike maktposisjoner?
  Uansett vil jeg ønske deg et godt valg i morgen, det blir veldig spennende. Jeg har lest bloggen din vedrørende "ros og ris" fra ulike aktører, knyttet til innholdet i St.m. 41. Jeg synes det er en spennende måte og føre en debatt på, og mange har bidratt med engasjerte innlegg. Det blir viktig å holde debatten på sporet, og unnvære å gå i "skyttergraver" på hver sin kant. Mange har meninger om kvalitet i barnehagen, og det er er flott at den første meldinga om dette har kommet – det gir rom for videreutvikling!
  Dersom du får fortsette arbeidet ditt med Stortingsmeldinga, skal jeg følge med og delta videre i debatten, kanskje dukker jeg også opp på dialogmøtet…

  Lik

 3. Tilbaketråkk: Eskild Hustvedt » Blog Archive » Stem SV

 4. Men alle disse grunnene er jo også en grunn til å stemme Rødt, bare at Rødt er mer hardcore på disse punktene.

  Kjære Solhjell, gi meg en grunn til at SV er bedre enn Rødt (taktiske gjelds ikke).

  Lik

 5. Heia, heia! Jeg har gitt min stemme til Inga Marte og krysser fingrene alt jeg kan for at vi kan fortsette dialogen etter valget. Den faglige og politiske diskusjonen om så viktige ting som barns liv i barnehagen, skal ikke være frisjonsfri, men åpen og preget av gjensidig respekt.

  Lik

 6. @Kristian: Du skriver «Eneste måten å øke lønnen er å skape mer konkurranse innen helsesektoren. Vi trenger flere private bedrifter på banen. På den måten blir det kamp om de gode sykepleierene, legene osv.»

  Betyr det at vi har overskudd av helsepersonell, altså? Dette var nytt for meg.

  Men jeg tror ikke vi finner at kvinnelønningene er særlig mye høyere i forhold til menns lønninger i land med stort sett privat helsevesen, som for eksempel USA.

  Med en videreutvikling av det norske systemet, har vi langt bedre mulighet til å fortsette en fornuftig, solidarisk og moderat lønnsutvikling, og med SVs programvedtak om at jobb utover stillingsbrøk skal lønnes som overtidsarbeid, vil vi raskt få normalisert stillingsstørrelsene også der.

  Så jeg stemmer SV for likelønn, for en bedre skole med flere voksne og for et oljefritt Lofoten.

  Lik

 7. Tilbaketråkk: Twitter Trackbacks for Bård Vegar Solhjell sin blogg » Blog Archive » Kvifor SV? [bardvegar.no] on Topsy.com

 8. SV som utdanningsparti er bra, men hva får unge til å ta utdanning? De med foreldre med utdanning har en stor fordel – akademikere får akademikerbarn. Hva kan få arbeiderungene til å utdanne seg utover grunnskole? Hva med å oppmuntre lærelyst, og hva er bedre til det enn fri kunnskap på eget språk – der ungdom søker den, dvs på nett? Og hvor ellers finner en den enn hos Wikipedia på samisk, nynorsk og bokmål/riksmål?

  Wikipedia er imidlertid en ressurs som er fraværende i regjeringen og SVs satsning på kunnskap. De mange frivillige skriver gratis og vil fortsette med det etter valget, men et anerkjennende ord fra Solhjell kunne være nok for å åpne mange dører for oss. Og fremdeles står løftet fra Soria Moria om et nettleksikon på nynorsk – i den grad det er realisert så er det av de frivillige på nynorskversjonen av Wikipedia.

  Med vennlig hilsen
  Ulf Larsen
  Frivillig bidragsyter, Wikipedia/Wikimedia
  ulflarsen at gmail dot com

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s