Soria Moria 2

Framover skal AP, SP og SV forhandle om Soria Moria 2. Alle partia har sine program med seg som utgangspunkt, i tillegg til dei planane vi har lagt fram for åra som kjem og dei avtalane som er inngått i Stortinget.

Berre nokre få får vere med på sjølve forhandlingane. Frå SV er det Kristin Halvorsen, Audun Lysbakken og eg som skal forhandle. Eg vil likevel invitere dokke til å bli med på denne prosessen. Ikkje heilt inn, men i området rundt.

Berre nokre få kan forhandle, men fleire kan vere med på ideutviklinga og veiinga av saker mot kvarandre. SV har allereie fått ei rekke innspel frå organisasjonar og institusjonar. Sjølv mottar eg og slike. Eg vil samstundes gje høve til den enkelte å kome med innspel og synspunkt. Legg igjen dei her i kommentarfeltet. Eg vil lese alt, men reknar ikkje med å svare. Du kan skrive kva du vil, men eit tips kan vere å vere poengtert, kort og ta utgangspunkt i at SVs vedtekne politikk ligg nokonlunde fast. Værsågod!

122 tanker på “Soria Moria 2

 1. Bedre milgjøsatsin,ingen oljeboring i loffoten,få ut innvandre som begår gjentatte gråve krimmenele handlinger,å få i gang bekjempelsen av fatigdomm i norge,å sikre de uføretrygde rettighetter ,å bli streger hvem som for det + bedre hellseretig heter,(selv måte jeg vennte 14 månter på oppraskjon i norge ,mann kan jo dø va bare vennte tiden ,å deprskjoner som føllger att man ikke vet noven ting) en ting skall sies de fleste innvandre er ok,men de krimmenele ødleger for innvadre å normenn,da hadde kansje innvandren fått ett bedre rykkte osså ,å folk hadde sluppet å ver redd for dem.å det hadde blitt mindre rasisme i Norge,

  Lik

 2. Ikke glem arbeidet for bedre barnehager! Et enkelt politisk grep vil være å sørge for å få flere førskolelærere. Det vil gi barnehagene et kvalitetsløft og bringe oss på linje med de andre landene i Skandinavia. Et noe vanskeligere politisk grep vil være å utforme en barnehage- tenkning der dere viser barna og barnehagene tillit, i stedet for å prioritere kontroll og kartlegging. Ta høyde for det komplekse og sammensatte i menneskelig væren i stedet for å forenkle når dere diskuterer kvalitet i barnehagene.

  Lik

 3. Hold løftet deres om å gi fedre selvstendig opptjeningsrett til pappapermisjon, uavhengig av hva mor gjør før fødselen. Siden alle tre partier er enige om dette skulle vel det være en grei sak!!

  Lik

 4. Ingen privatisering og mindre New public management. Veto mot postdirektivet.

  Jeg mener det absolutt viktigste er at summen av den rødgrønne politikken blir en høyredreineing og at det er langt viktigere enn alle verdipolitiske spørsmål, også viktigere enn miljø og en mer human innvandringspolitikk. Arbeidslivsspørsmål er også svært viktige, ikke minst viktige for å få opslutning. For min del var de største skuffelsene i forrige periode kamelene tjenestedirektivet (den kamelen var gedigen) og pensjonsforliket. Med dette mistet SV mye av troverdogheten som et reelt venstreparti.

  Det jeg er stoltest av som SV'er etter denne regjeringsperioden, og som jeg skryter av til alle jeg kjenner, er hvordan privatiseringa stoppet opp. Enn om vi klarte å snu privatiseringsbølgen også!

  Postdirektivet, som altså pålegger Norge å ha fri konkurranse på posttjenester, vil være en liten katastrofe for alle ansatte i posten utenfor de store byene (og det er mange!) +en liten katastrofe for de som bor utenfor de store byene. Dette kan rett og slett SV ikke være med på.

  Pensjonsforliket og tjenestedirektivet var ille nok. (Med for mange slike "kameler" blir det overgang til rødt for min del. Nå må SV og Sp sammen vinne over Ap å få lagt ned veto mot post-direktivet.

  (gjerne også det Bush/McCarty-aktige, paranoide datalagringsdirektivet også).
  Dette er store viktige symbolsaker. Tenk å få lagt ned veto for første gang i historien! Snakk om stemmesankingspotensiale i Norge, nisselua, skisportens og EU-motstandens vugge!

  P.S.
  Se gjerne inom bloggen min og les kronikken min om hvordan privatisering rammer de i praktiske yrker og øker byråkratiet fra KK.

  Lik

 5. Støtter de som skriver at tabubelagte temaer om "normale tilstander" må inn i skolen. Normalisering er viktig! Kunnskap, informasjon og forståelse er viktige momenter for å forebygge mobbing, utfrysing og utestengelse. Inkluder informasjon om funksjonshemmede, kronisk syke, homofile etc. fra barneår – så vil vi få et mye mer inkluderende og solidarisk samfunn, til beste for alle!

  Lik

 6. Les gjerne Gustav Karlsens kronikk om et ønske om et alternativt kunnskapssyn på http://www.adressa.no/meninger/article1385286.ece

  Jeg ønsker meg et større handlingsrom for ei mer praktisk retta opplæring for de elevene som lærer best på den måten. Dagens skole har et godt verktøy i Kunnskapsløftet, med gode kompetansemål og en flott generell del – også mulig å nå for de mer pragmatiske av oss. For enkelte blir det vanskelig å nå målene og få en god kompetanse fordi skolen er altfor teoribasert. Dette passer de fleste lærere godt, men ikke alle elevene.

  Støtter forsåvidt tanken om heldagsskole der det er hensiktsmessig. For oss på landsbygda derimot – som fremdeles har mulighet for å lære noe "den andre dagen" (jfr Tom Tiller), ønsker jeg at vi har mulighet for å organisere skoledagen slik det passer våre familier best. Mange prioriterer redusert arbeidstid mens barna er små, nettopp for å gi dem det skolen aldri kan gi dem.

  Lykke til med Soria Moria 2!

  Lik

 7. Skape en verdig livssituasjon for dem som er her som politiske flyktninger.
  Da særlig i forhold til dem som faktisk er her pga av forfølgelse og tortur i hjemlandet.
  God informasjon om og oppfølging av saksgang og rettigheter kontinuerlig gjennom prosessen mot det å få opphold.
  Slik disse sakene gjennomføres nå, med lite kontakt fra myndighetene (UDI) til dem det faktisk gjelder, så fører dette til en stor påkjenning for disse personene.
  Verdighet er det ,å se slike saker i forhold til det som noen av asylsøkerne faktisk har vært i gjennom, og psykiske påkjenninger av dette.
  Mitt håp til en rødgrønn regjering er at dere viser såpass respekt som dere ville ha ønsket å bli møtt med selv.
  Vis oss at dere faktisk ser hver enkelt sak hver for seg, og gi oppfølging deretter.
  Når dere har penger til politirazziaer rundt Oslo S, for å ta ikke reelle asylsøkere, bør dere da også kunne konsentrere dere om dem som faktisk trenger hjelp, og som opplever sitt møte med den norske stat som nok et overgrep.
  Gi disse menneskene livet tilbake, først og fremst nå med å se på hvordan UDI følger dem opp.

  Lik

 8. Stopp den statlige diskrimineringa av asylbarn i Norge. Gi barna den omsorgen de både har rett og krav på. Overfør omsorgsansvaret for enslige mindreårige asylsøkere til barnevernet, stopp innstramminger som bryter barns rettigheter, tør å ta barnas side i denne saken.

  Som det står på håndplakatene våre for denne anledningen: "Innfri løftet fra 2005 – gi barna et omsorgshjem"

  Lik

 9. Jeg stemte på rødgrønn regjering for 4 år siden, bl.a. fordi de lovte å øke adopsjonsstøtten til 1G. Det ble ikke gjort…..Jeg stemte rødgrønt denne gangen også, under tvil, men i håp om at adopsjonsstøtten kan økes i denne perioden. Nå må dette på dagsorden, i dag koster det inkl hentereise opptil 200 000 kr og adoptere, og støtten er på nesten 40 000 kr. Det er mange som ønsker å adoptere, men som ikke føler de har råd til det.
  En annen hjertesak er psykisk helsevern. Jeg ønsker flere psykologer i kommunen, slik at vi kan få inn et lavterskel-tilbud for de som sliter med psykiske plager. I dag er det mange som når å bli virkelig syke før de får tilbud om behandling innen spesialisthelsetjenesten. Siden jeg selv jobber på en poliklinikk innen psykisk helsevern, vet jeg at mange pasienter venter på behandling i opptil nesten et år. Mange blir heldivis bedre, men mange når å bli sykere. Et lavterkseltilbud i førstelinjen ville kunne hjulpet mange som sliter men som ikke har rett til helsehelp i spesialisthelsetjenesten, eller de får behandling FØR de får rett til helsehjelp….

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s