State of the Union

I dag vart Stortinget opna for sesongen. Det skjer alltid med mykje pomp og prakt og enno meir tradisjon. Og det er flott. Eg har vore med på det nokre gonger no.

I år spelte eg sjølv ein liten birolle. Det er tre talar ved opninga. Først les Kongen trontalen, til sist talar Presidenten. Mellom der les den yngste i Regjeringa les opp «rikets tilstand», ein politisk rapport frå siste år. I år var det min jobb, sidan Helga Pedersen har gått ut av Regjeringa. Rikets tilstand er på nynorsk, noko som passar meg bra.

Her står eg saman med deler av «barnehagen» i Regjeringa (vi som er om lag 40 eller under; m.a Anniken Huitfeldt og Terje Riis Johansen) og ventar i Eidsvollsgalleriet i Stortinget. Eg held talen i hendene. Til venstre den dyktige regjeringsråden Nina Frisak.

Én tanke på “State of the Union

  1. Hei
    Lurer på om alt som står på nrk.no om SV er sant. Vil dere virkelig fjerne karakterer i ungdomsskolen og videregående? Er dere imot nasjonale prøver slik det står på nrk.no (det står skrevet på hjemmesiden til SV at dere ønsker nasjonale prøver)? og hvis ikke; hvorfor står det på nrk sine hjemmesider da? eller er det som er skrevet på siden til SV feil? Det er forvirrende at det står så mye forskjellig overalt.

    http://www.sv.no/content/view/full/14683
    http://nrk.no/valg09/sammenlignpartiene/?kol1=sv&…

    Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s