Budsjett 2010

Statsbudsjettet er lagt fram i dag, og Kristin Halvorsen holdt finanstalen i Stortinget. Det er eit svakt ekspansivt budsjett, med ein auke i bruk av oljepengar som nok er større enn mange hadde venta. Det balanserer ei framleis stigande arbeidsløyse mot at nedgangen er i ferd med å snu.

Det er eit særs godt kunnskapsbudsjett som eg er veldig nøgd med. Sjå meir om SV-profilen her.

9 tanker på “Budsjett 2010

 1. For å være ærlig er jeg veldig skuffet, men føler ikke at skylden ligger hos SV. Studentene ble de store taperne, noe det er veldig skuffende å lese om igjen. Hvorfor er det sånn at alle tenker at studenter alltid klarer seg? Det er mange som gir opp både ved å flytte hjem, ved å hoppe med begge beina i et rusproblem og ved å ta livet av seg. Kanskje det er på tide å ta problemene på alvor? Og hvor ble det av forslaget om egenandel på tannbehandling?

  Lik

 2. Tonje
  Regjerignen vil ikke fortelle oss hva det koster.
  Hva innvandringen koster.
  Hva dårlig infrastruktur koster.
  Hva trygdede og uføre koster.
  Hva sykehuskøer koster.
  osv.

  Når vi ikke får se disse tallene er det klart at vi ikke får mulighet til å stemme over hvilke tiltak eller program som er best egnet til å løse problemet.

  Utgiftene til overnevnte saker er enorme. Og da er det lite penger igjen til studenter og veier. Jeg så E6 skal få 1.12 milliarder kroner i 2010. 1.10 milliarder av det betaler bilistene selv….

  Det kom frem en blogg i går så jeg. En som spurte om hvorfor ingen land har kopiert norsk velferdsmodell om den er så bra. Godt spørsmål. Man kan kanskje spørre om det i andre sammenhenger også. Hvorfor har Sverige og Danmark bygget ut jernbane og veier og ikke Norge ? Skjønner danskene og svenskene ingen ting ?
  Eller hvorfor har ikke Sverige og Norge sykehuskøene vi har ? Er de dumme ?
  Eller hvorfor strammer de inn på asylstrømmen ? Er de umenneskelige ? Eller er vi dumme ?

  Husk også : Dette er land som går med UNDERSKUDD….

  Lik

 3. Du kalte 11 månders studiestøtte en av dine viktigste saker og alikevell skriver du nå at du er fornøyd med budsjettet. Du bryr deg helt klart egentlig ikke om studenter eller studenters hverdag, men sier at du gjør det for å vinne studentenes stemme.

  Selv SU er imot både deg og resten av regjeringen fordi dere gang på gang nedprioriterer studentene. Dere prøver dere med å øke antallet studieplasser og økt basisbevilgning, men det er overhodet ikke godt nok i det hele tatt. Dere driter dere loddrett ut i statsbudsjettet når det kommer til studenter og ungdom.

  Du er som mange politikere før deg:
  – Du lover gull og grønne skoger, men snur på hælen så fort du har sikret deg makten i 4 nye år.

  Mitt råd til deg er at viss du er så utrolig for 11 måneders studiestøtte så får du trekke deg fra regjeringen i protest.

  Lik

 4. Det er nok ikke enkelt å gjøre alle til lags, og kanskje spesielt en del av lærerne. Noen av dem vet alltid best, og er lite modne for endringer. Kunnskapsløftet i liket med alle endringer som har skjedd i skolen, har møtt stor motstand innen en del lærerkretser. Det siste jeg fikk høre var i dag, der lærere på en ungdomsskole hevder at kunnskapsløftet har pålagt at det er selve ferdighetene som skal karaktersettes. For at eleven skal få 6 i gym, må eleven prestere 2000 meter under en bestemt tid, eleven må vise tallent inne fotball. Det nytter etter denne uttalelsen ikke for en ivrig elev å oppnå beste karakter dersom eleven ikke klarer å løpe fort nok. Dette kan vel ikke være regjeringens intensjon, eller?

  Lik

 5. Hei

  Kan du si noe om midlene som skal gå til økt undervisningstimetall for 1 – 7 trinn er øremerkede midler til kommunene?

  Takk for svar.

  Lik

 6. Hei!

  Jeg synes det er fint at dere ikke kaster penger etter studentene. De kan da sannelig sutte litt på labben og føle på hvordan det er å ikke være bortskjemt. Hadde det trangt selv da jeg var student – og null pengestøtte hjemmefra.

  For romslige studielån og for store stipender vil bare føre til at flere Oslo-studenter innbiller seg at de kan leve herrens galde dager i en fasjonal hybelleilighet på Majorstua. Kan ikke studentene heller komme seg ut til høyskolene??? Hvis alkoholforbruket til studentene var så å si lik null, kunne man jo vurdere om studentene faktisk var modne nok til å få mye penger mellom hendene, men slik det er nå, er det snarere slik at Lånekassen finansierer store mengder studentfyll. Og jeg skjønner deg godt, Solhjell, hvis du tenker at dette er dårlig anvendte kroner.

  Lik

 7. Steinar Jørgensen,

  til informasjon er flesteparten av studentene i Norge studenter ved høyskoler. I tillegg undres jeg når du faktisk var student, fordi husleia (f eks) vokser over dobbelt så fort som studiestøtta. Studiestøtta strekker ikke til, og i tillegg har Kvalitetsreformen – som politikerne selv påla oss studenter – ført til at studieåret har blitt lengre. Dette handler ikke om hva studenter bruker pengene sine til, men om å sørge for at studenter bruker tida si på å studere fremfor deltidsarbeid. Det synes jeg er en viktig og riktig kamp, og jeg synes det blir smålig å si at vi "lever herrens glade dager i en fasjonabel hybelleilighet på Majorstua". Det er ikke en virkelighet landets studenter befinner seg i.

  Regjeringen viser manglende vilje til å ta konsekvensene av sin egen politikk, og satse på en studiestøtte som gjør at studentene får prestert til sitt potensiale. Det blir krevende fire år med en Regjering som vegrer seg for å satse på studenter og utdanning.

  Lik

 8. Eg er skuffa. "ALL" forsking er samd om kva som er viktigast for ein god skule; læraren. Kvifor gjer ikkje du då noko med dette Bård Vegar? Du vil gje ungane mat, leksehjelp, tilfeldig fysisk aktivitet og fleire timar. Dette er tiltak som gjer at skulen til ein oppbevaringsstad slik at foreldre kan få fred frå ungane. Den enklaste vegen dersom me vil ha ein god skule – ein kunnskapsskule og ikkje oppbevaringsskule, er å satsa på læraren – byggja statusen opp. Og det er truleg enkelt – for lågare enn i dag skal noko til å koma. Klarar du å heva statusen (anten det er med løn eller andre arbeidsvilkår) vil dei flinkaste elevane frå vgs søkja seg til lærarutdanninga. – Og kva skjer med LU då? Jo, sjølvsagt må dei ta seg sjølv i nakken. Dei treng ikkje ei ny kostbar "full-fart-trødd-ned-over hovudet- reform" til i LU. – Men så lenge målet ikkje er kunnskapsskule – så held det jo å utvida skuledagen….
  PS: Dersom ungane på trenar fotball på løkka ein time pr. dag: – Kva vil ha størst effekt på deira ferdigheter som fotballspelarar; å auka mengda til to timar pr. dag eller å gi dei ein fotball?

  Lik

 9. Når man sier at man stiller som garantist for en sak, betyr det at den enten går gjennom, eller at garantisten (dvs. deg) trekker seg. Dette vet da du også. Ta konsekvensene og trekk deg, si iallefall ikke at du er fornøyd, for det viser bare at rolle som "garantist" for 11 mnd studiestøtte kun var for å sikre sv studentstemmer uten å følge opp. Jeg oppforderer ALLE landes studenter å snu ryggen til SV ved neste velg, slik at de merker et løftebrudd ovenfor kjernevelgerne sine. Det skal iallefall jeg.

  Og Bård Vegard, på tide å innrømme at "garantist" var aldri noe du hadde tenkt å være!

  Gå i skammekroken over norgesrekord på hvor lang tid det tar fra et løfte blir gitt til brutt. (link til websiden). Og det er et LØFTEBRUDD. ikke si noe annet!

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s