Ny jobb

Eg har nett gått av som kunnskapsminister. Det er litt vemodig. Det har vore to fantastiske år, eg har elska kvart sekund av det (det er vel ikkje heilt sant – spør kona og resten av familien). Eg kan ikkje tenke meg ein viktigare jobb.

Å vere kunnskapsminister er å arbeide med vår største formue. Det er det viktigaste verdiskapingsdepartementet vi har, og det er dagar fullt av liv og røre og masse flotte besøk i barnehagar og skular. Det er dessutan eit særs godt leia departement, med ekstremt flinke og engasjerte medarbeidarar. Det ligg ei rekke viktige prosjekt og planar i loopen her som skal gjennomførast dei neste åra.

Fekk eg velge på øverste hylle skulle eg gjerne helde fram som kunnskapsminister, men Kristin Halvorsen er den beste etterfølgaren eg kan få. Det er ingen andre eg heller vil overlate departementet til enn ho.

Om eg ikkje fekk førstevalet, ser det ut til at eg får andrevalet. Eg er foreslått som ny parlamentarisk leiar i SV, og blir det dersom gruppa vel meg i ettermiddag.

Eg sa relativt tidleg i prosessen at dersom eg ikkje skulle halde fram ville eg gå til Stortinget og blir parlamentarisk leiar. Stortinget er den viktigaste arenaen for politisk debatt i Noreg, og ein kvar politikar må kunne og forstå Stortinget. Eg har aldri sete der, og treng å lære meg det.

Det viktigaste for SV dei neste åra er å gjenreise oss gjennom ny politikk, få fram nye folk og å ta ein brei stemme i den politiske debatten. Den nye og dyktige gruppa vår er eit godt utgangspunkt for det. Eg trur SV vil ha stort utbytte av mine fire år i regjeringsapparatet når eg skal leie gruppa, og at eg kan tilføre mykje til den rollen.

Eg er eigentleg ein heilskapspolitikar, med eit særs breidt interessefelt. Det kan eg få brukt mykje betre som parlamentarisk leiar. Eg har dessutan aldri vore der før, og føler at eg vil lære meg Stortinget.

Eg må også innrømme at tanken på å skulle byrje på i eit nytt department med å lære meg feltet, tøft arbeidspress og tre små barn var litt tung. Dagane blir sikkert ikkje korte no heller, men like pressa som ein statsrådsjobb kan det neppe vere. Argumentet med å halde kontinuitet og å gjere ferdig den jobben eg har starta på forsvann også då.

Takk for meg her. Gler meg veldig til den nye jobben.

Denne bloggen og mi øvrige deltaking i sosiale medier forsvinn ikkje. Tvert om, det har berre så vidt starta!

26 tanker på “Ny jobb

 1. Tilbaketråkk: Twitter Trackbacks for Bård Vegar Solhjell sin blogg » Blog Archive » Ny jobb [bardvegar.no] on Topsy.com

 2. Dette må jeg si var litt vemodig ja. Jeg vil bare si at jeg synes du har gjort en kjempejobb som Kunnskapsminister og politiker! For oss unge som møtte det politiske systemet første gang gjennom deg var det utrolig bra å kunne forholde seg til en minister som lyttet til oss, som tok våre innspill på alvor og som drev en saklig og faglig forankret debatt. Mange vil helt sikkert ha glede av å ha en politiker med disse evnene i rollen som parlamentarisk leder for SV.

  Lykke til, og takk for den gode jobben du har gjort for norsk skole!

  Lik

 3. Vel. dette var synd, syns eg. Du fekk berre to år, og var inne i ein fantastisk og nyskapande dialog med lærarane som eg skulle ynskt fortsette. Men eg ynskjer deg lukke til i Stortinget!

  Lik

 4. Lykke til videre! Du gjorde en god jobb synes jeg som kunnskapsminister og spesielt spennende var det at du tok nye medier i bruk for å komme i direkte dialog med lærere og andre i kunnskapssektoren.

  Lik

 5. Har lyst til å gjenta kommentaren til Kjersti. Du har også vært en digital minister! Banebrytende, og du har gjort det på en flott måte. Ser fram til fortsettelsen!

  Lik

 6. Gratulera!
  Me er nok ueinige om mangt du og eg, likevel vil eg skryta:
  Du er imponerande nynorsk, open og ærleg i din gode bloggbruk. – Og du brukar jo bloggen! Fornuftig!

  Har skjønt at å omvenda deg politisk er nyttelaust.
  Lukke til med nye arbeidsoppgåver!

  Lik

 7. Du var en dyktig kunnskapsminister, og jeg er sikker på at du blir en utmerket parlamentarisk leder. Klokt valg å ikke gå på et nytt felt med tre små. Jeg er imponert over meg selv når jeg har klart å lage middag med en liten 🙂

  Lykke til i ny jobb – og fortsett med å sett kunnskap på dagsorden!

  Lik

 8. Vel blåst, Bård Vegar! Du har gjort en glimrende jobb på kort tid, og har vist at du har kvaliteter som gjør at du kommer til å bli en minst like god parlamentarisk leder!

  Og du har helt rett – Kristin er en aldesle stråledne etterfølger!

  Lik

 9. Lykke til med ny jobb! Selv om jeg er uenig i mye av det dere rødgrønne står for på alle plan, må jeg si at jeg beundrer alle som tar på seg slike oppgaver som du har hatt og skal ha. Det er brutalt, og galt blir det uansett. Jeg kan like at du har blogget og kvitret og annet. Det er positivt. Å ha Kristin som sjef er ikke noe jeg gleder meg til, men jeg skal nå avholde min undervisning etter beste evne uansett.

  Takk for arbeidet du har lagt ned både av nyttig og unyttig art. Ta godt vare på familien – det er det som teller i det lange løp uansett.

  Lik

 10. Takk for en flott jobb som kunnskapsminister, og lykke til i jobben som parlamentarisk leder. Gi gjerne et tips til din etterfølger om at vi lærere setter pris på den tilgjengeligheten vi har følt til deg via blogg og Twitter.

  Lik

 11. Lykke til i ny jobb! Synd vi mister en Kunnskapsminister på blogg og twitter fra S&F som heier på SIL i oppgangstider 😉

  Gled deg i familien, ikke glem at mora til barna dine er hverdagens største helt, og plutselig er du tilbake som Kunnskapsminister. Inntil videre blir det spennende å få innsikt i arbeidet til en parlamentarisk leder.

  Lik

 12. Takk for innsatsen i Kunnskapsdepartementet – du har gjort en strålende jobb!

  Jeg vet at du har vunnet stor respekt blant fagfolk i utdanningsverdenen. Du har vært lyttende, stilt gode spørsmål og kommet med mange godt forankrede utspill.

  Lik

 13. I tillegg til å være en svært likandes kar, har du vært til stor nytte som bloggende og kvitrende rollemodell.

  Hvis kunnskapsministeren kan si hva han mener, må det være mulig for andre ansvarsperspersoner også.

  Lik

 14. Hvis det er noen trøst i vemodet. Det finnes jo verre måter å gå på. Du går ikke fordi du gjorde en dårlig jobb 🙂 I tillegg har du vært et strålende forbilde for dine kolleger ved å ta i bruk digitale medier for å få kontakt med grasrota. Du er det mest techy minister Norge noen gang har hatt vil jeg tro 🙂

  Et tap for de som mister deg, og det motsatte for de som nå er heldige å få deg. Ønsker deg lykke til videre.

  Lik

 15. Takk for en flott innsats for norsk skole!! Håper du tar deg tid til å sette Halvorsen inn i din digitale verden før du slutter;)

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s